Nemzetisport.hu 2009.10.22 16:39 Frissítve: 2015.03.29 03:40

Maticcsal szerződést bontott a Pick-Szeged

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Pick-Szeged vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Vladan Maticcsal, a csapat vezetőedzőjével. A vezetőség vasárnap tart közönségtalálkozót és sajtótájékoztatót az üggyel kapcsolatban.

 

Vége lett Matics szegedi karrierjének (Fotó: Mirkó István)
Véget ért Matics szegedi karrierje (Fotó: Mirkó István)

A szerződésbontásra azt követően került sor, hogy a Szeged tegnap 40–32-re kikapott a Kecskeméttől.

„A Kecskemét elleni kínos vereséget követően nem volt más választásunk, lépni kellett, így közös megegyezéssel szerződést bontottunk Vladan Matics vezetőedzővel, akire a jövőben semmilyen tekintetben nem számítunk" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a Pick-Szeged elnöke, Lele Ambrus.

„A Csurgó ellen szombaton Avar György és én ülünk a kispadon, de ez csak átmeneti megoldás. Mielőbb szeretnénk új edzőt találni, magyar és külföldi jelöltjeink egyaránt vannak. Most az a legfontosabb, hogy  rendet tegyünk a játékosok fejében és lelkében, mert a Kecskemét elleni borzasztóan rossz védekezésünk és kapusteljesítményünk után zűrzavar támadt a csapaton belül" – fogalmazott Lele.

Matics a tavasszal egyszer már felajánlotta lemondását a Nordhorn elleni KEK-fiaskót követően, de akkor mégis maradt.

„Felvetődik a kérdés, hogy miért nem váltottunk korábban: erre az a magyarázat, hogy a korábbi eredményekre tekintettel adtunk neki még egy esélyt" – mondta ezzel kapcsolatban Lele.

Vladan Matics 2007 óta irányította a szegedieket, első évében rögtön bajnokságot nyert a csapattal.

A szegedi vezetők vasárnap délután tartanak közönségtalálkozót és sajtótájékoztatót, de azt még nem tudni, hogy addigra megtalálják-e a szerb edző utódját.

PISTRUI: MATICS MINDEN IDŐK LEGEREDMÉNYESEBB SZEGEDI EDZŐJE

Pistrui László, a Tisza-parti klub többségi tulajdonosa megköszönte Vladan Maticsnak mindazt, amit a Pick-Szegedért tett az elmúlt években, kiemelve, hogy ő a legeredményesebb edző a csapat történetében.

„Vladan Maticsnak szeretném megköszönni azokat a sikereket, amiket elért a Pick-Szeged férfi kézilabdacsapatával. Olyan eredményeket produkált, amivel Vladan Matics minden idők legeredményesebb szegedi edzője. Ezt nem lehet tőle elvenni. Köszönöm azt is, hogy egy olyan helyzetben vállalta el a trénerkedést, amit csak kevesen tettek volna. Éppen ezért ragaszkodtam hozzá, ezért tartottam ki a nyáron, mert úgy gondoltam, hogy az az ember megérdemli a lehetőséget, a bizalmat. A Kecskemét meccs után viszont nem lehetett már nem lépni. Ez a Pick-Szeged egyik legfájóbb veresége volt. Vasárnap tizennégy órakor lesz a csapattal kapcsolatos bejelentés, ekkor tesszük nyilvánossá a döntéseket" – olvasható Pistrui László nyilatkozata a klub honlapján.

 

2020.02.25 13:28:44

Kézilabda B. L.

A négy legeredményesebb játékosuk nélkül érkező vendégek 11 gólos vereséget szenvedtek.

2020.02.23 18:08:06

Kézilabda B. L.

A franciák a 45. percben néggyel mentek, az utolsó másodpercekben az egálért támadtak, de Kiss védett.

2020.02.23 15:10:55

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosította a második helyét a csoportban.

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.