Mátéfi Eszter elégedett a hozzáállással

Vágólapra másolva!
2009.12.17. 10:37
null
Mátéfi szerint alázatos játékkal a következő világversenyen még jobban fog szerepelni a válogatott (Fotó: Meggyesi Bálint - archív)
Címkék
Mátéfi Eszter szövetségi kapitány értékelése szerint a kínai világbajnokságon kilencedik helyen végző magyar női kézilabda-válogatott minden mérkőzésén becsülettel küzdött, hajtott, „nem érheti szó a ház elejét”.

 

„Sajnálom, hogy a csapat legközelebb csak március végén találkozik, akkor jönnek az Eb-selejtezők, én viszont szívesen építkeznék addig is. Van még hová fejlődnünk, de a jövőre nézve biztató jelekkel szolgált számunkra ez a világbajnokság” – tette hozzá az osztrák csapat felett aratott 41–25-ös csütörtöki győzelmet követően.

A szakvezető megemlítette: sokan igazságtalanságként élték meg, hogy az osztrákok öt vereséggel érkeztek a helyosztóra, miközben a magyarok két vereséggel és két döntetlennel a hátuk mögött álltak fel a kilencedik helyért.

„Pontosan ez ad nekünk önbizalmat, erőt a jövőre nézve. Én is szerettem volna a négy közé bejutni. De legyünk reálisak és alázatosak, ésha így lesz, a következő világversenyen még jobban fogunk szerepelni. Én nyugodt lélekkel utazom haza a vb után, biztos nekem is voltak hibáim, de akik bírálnak, azok is tudják, hogy számomra ez volt az első nagy megméretés szövetségi kapitányként. Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, magabiztosabb is lettem az elmúlt két hét alatt, összességében megerősödve jövök haza erről a vb-ről" – folytatta a számvetést Mátéfi.

Egyénileg nem emelt ki senkit sem a kapitány, mert mint mondta, minden egyes játékosa megtette a magáét, ugyanakkor jelezte, hogy nagyon várja azoknak a játékosoknak a visszatérését, akik sérülés miatt most nem lehettek a csapattal.

A válogatottságot tanulmányaira és vizsgakötelezettségeire hivatkozva több mint egy hónapja lemondó Hornyák Ágnessel kapcsolatban annyit jegyzett meg: nincsenek pótolhatatlan emberek.

„Most már elmondhatom, az volt a gondom Hornyák lemondásával, ahogyan és amikor ezt tette. Ha a huszonnyolcas keret kihirdetése előtt szól, elfogadom, mert számomra is fontos, hogy egy-egy kézilabdázó tanuljon, értelmes emberekkel könnyebb a nagy feladatokat elvégezni. Ám Hornyák azok után lépett vissza, hogy megkapta a behívót, s tudta, hogy a leadott névsoron már nem áll módomban változtatni. Számomra ez az elfogadhatatlan. Hogy lesz-e számára visszaút, azt most nem tudom megmondani, erről a kérdésről többet egyelőre nem akarok beszélni" – fogalmazott a kapitány.

Az átlövő Tomori Zsuzsanna is úgy véli, hogy – a tapasztalt hibák ellenére – jó világbajnokságon van túl a csapat, majd hozzátette, „nüanszokon múlott a jobb helyezés megszerzése".

„Támadásban nem sikerült úgy szerepelnem, ahogyan szerettem volna, ezzel együtt úgy érzem, hogy maximálisan megtettem mindent, hogy a csapat minél előkelőbb helyen végezzen – mondta saját teljesítményére rátérve. – Tudom, sokan hiányolták tőlem a gólokat, de a műtétem után fizikailag kicsit visszaestem, csak a védekezésemet sikerült összerakni, a támadójáték csiszolása még hátra van."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik