Mátéfi: Biztos, hogy váltásra van szükség

N. T./MTIN. T./MTI
Vágólapra másolva!
2011.06.11. 21:20
null
A magyar játékosok nem így szerettek volna levonulni a pályáról (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
Mátéfi Eszter szerint az előzmények – például a Mocsai Lajos állítólagos megkeresésével kapcsolatos ügy – is közrejátszottak abban, hogy a magyar női kézilabda-válogatott elbukta a németek elleni vb-selejtezőt, így az olimpiáról is lemaradt. A szövetségi kapitány aludni akart egyet a történtek után, de abban biztos, hogy változásra van szükség. A Magyar Kézilabda-szövetség elnöki posztjáról lemondó Sinka László széthúzásról beszél, míg Pálinger Katalin elárulta, hogy a válogatottban most láthattuk utoljára védeni.

SZAVAZÁS

Ön elsősorban miben látja a női kézilabda-válogatott kudarcának okát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ha itt sikerrel járunk, akkor is el kellett volna gondolkozni, mert ezeknek a mérkőzéseknek voltak előzményei is – mondta a Nemzeti Sportnak Mátéfi Eszter a németektől elszenvedett 27–22-es vereség után. – Ami egy hónappal ezelőtt megjelent a sajtóban, azt fel kell dolgozni, félre kell tenni. Márpedig az vetődött fel, hogy esetleg megkeresték Mocsai Lajost. Biztos, hogy ezeket az előzményeket nem tudtuk teljesen lezárni, és olyanokkal kellett még az utolsó pillanatokban foglalkozni, hogy egy klub elengedi-e a játékosait vagy sem. Majd az elnökségen elmondom, amit szeretnék. Még egyet szeretnék rá aludni, de biztos, hogy váltásra van szükség.”

A MÁTÉFI ESZTERREL KÉSZÜLT INTERJÚ VASÁRNAP REGGEL TEKINTHETŐ MEG AZ NSO TV-BEN!

Sejthető volt, hogy Pálinger Katalint most láttuk utoljára a válogatottban, ezt pedig a kapus megerősítette: „Gratulálok az ellenfélnek, ugyanakkor csalódott vagyok. Előzetesen úgy készültünk, hogy mi jutunk tovább, sajnálom, hogy nem sikerült. Úgy gondolom, hogy eljött a generációváltás ideje. Két meccsen is legyőztek minket, a jobb csapat jutott tovább, még ha fáj is ezt kimondani. Mindenképpen ez lett volna az utolsó meccsem, már korábban eldöntöttem. Mindenkinek köszönöm, aki a 253 válogatott fellépésem során biztatott.”

MÁTÉFI: VÁLTOZÁS KELL!

TOVÁBBI VÉLEMÉNYEK
Borkai Zsolt, a MOB elnöke: – Nagyon szurkoltunk a csapatnak, de nem sikerült nyernie. A németek jobbak voltak. Sajnos, most egy csapatunk kiszállt az olimpiai versenyből, pedig bíztunk benne, hogy a női kézilabda-válogatott ott lesz Londonban. Remélem, a sportágat vagy a szakágat ez a vereség nem veti vissza évekre. Bízom a férfiválogatottban!
Sinka László, a magyar szövetség leköszönő elnöke: – Az biztos, hogy új korszak kezdődik, hiszen a válogatott 1993 óta minden világversenyen ott volt, többek között négy olimpián. Sajnálom, hogy nem sikerült túljutni a németeken. És azt is sajnálom, hogy sokan nem az összefogásért dolgoztak, hanem széthúzást erősítették, és zavart okoztak.
Bulath Anita: – Nagyon keményen védekezett a német csapat, és az átlövéseket leszedték, leblokkolták. Szörnyű volt belülről átélni és látni, hogy lassan elmegy a meccs, és hiába küzdöttünk, nem ment.
Szamoránsky Piroska: – Eleinte még tudtam labdát kapni a védőfalban, de mivel az átlövéseink nem jöttek be, ezért rám is többet tudtak figyelni, és így lassan én is adós maradtam a gólokkal. Borzalmas érzés, hogy a következő két világversenyt, a vb-t és az olimpiát csak tévén nézhetjük.
Ferling Bernadett: – Reméltem, hogy tudok segíteni, de nem sikerült. Egyszerűen a németeknek minden bejött. Jobban védekeztek, mint mi, jobban támadtak, és a kapusuk is remek napot fogott ki.
Görbicz Anita: – Még fel sem fogtam valójában az egészet, sosem voltam ilyen helyzetben, hogy ne jussunk ki egy világbajnokságra, egy olimpiára. Nagyon akartunk, de nem kezdtünk jól támadásban, a második félidőben pedig a védekezésünk sem működött. Szégyellhetjük magunkat, meg kellett volna vernünk a németeket.
Hornyák Ágnes: – Szerintem mindenki látta, mi volt az oka, hogy nem jutottunk tovább... Ennél többet most nem szeretnék mondani.
Katja Schülke: – Mind a két meccsen jól teljesítettünk. Bizonyítani akartunk a rosszul sikerült Eb után, az új edzővel elértük a célunkat, kijutottunk Brazíliába. Csapatként küzdöttünk egymásért, ez volt a sikerünk titka.
„SEMMI SEM JÖTT ÖSSZE!”

NŐI KÉZILABDA
VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 22–27 (12–14)
Győr, 2500 néző. Vezette: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok)
Magyarország: PÁLINGER – Kovacsicz, Tomori3, Szucsánszki2 (1), SZAMORÁNSKY P.3, Zácsik, Vérten3. Csere: Herr O. (kapus), Hornyák Á. 1, GÖRBICZ 10 (6), Szabó V., Bódi, Bulath, Kovacsics
Németország: SCHÜLKE – Klein1, Melbeck3, WOHLBOLD4, ALTHAUS2, NADGORNAJA8 (3), Augsburg1. Csere: Englert (kapus), Jurack 3, A. Müller 2, Krause 1, Loerper 2, Mietzner
Az eredmény alakulása. 6. p.: 2–2. 10. p.: 3–5. 16. p.: 7–5. 19. p.: 7–8. 26. p.: 11–11. 30. p.: 11–14
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 3/3
Továbbjutott: Németország, kettős győzelemmel, 53–46-os összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik