Martín: Hiba volna azt hinnünk, hogy máris döntősök vagyunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.07. 08:48
null
Löke örül a sikernek, de úgy véli, van még miben javulnia a csapatnak (Fotó: MTI)
„Nagy hiba volna azt hinnünk, hogy máris döntősök vagyunk" – mondta Ambros Martín, a Győri ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzője a Valcea vendégeként a Bajnokok Ligája elődöntőjében megszerzett kétgólos előny tudatában. A játékosok szerint a 24–22-es sikerből erőt lehet meríteni a csütörtöki visszavágóra, s az, hogy csupán két gól a különbség, biztosan nem kényelmesíti el a csapatot a veszprémi ütközet előtt.

 

A Győri ETO a Valcea vendégeként, Bukarestben is megőrizte százszázalékos mérlegét a női kézilabda Bajnokok Ligájában, de Ambros Martín, a győriek spanyol vezetőedzője óva int attól, hogy bárki elhiggye, a csapat fél lábbal a döntőben van.

„Még nem dőlhetünk hátra, a visszavágót is le kell játszanunk, nagy hiba volna azt hinnünk, hogy máris döntősök vagyunk – mondta a Nemzeti Sportnak Martín. – A Valcea ezen a meccsen is visszakapaszkodott hatgólos hátrányból, vagyis képes lehet erre Veszprémben is, ha nem figyelünk. Nagyot küzdöttünk és kiválóan kezdtünk, de a Valcea ellen nehéz ezt a tempót tartani, ráadásul Amorimot is hamar elveszítettük védekezésben. Nem lehetek teljesen elégedett, de az egyik szemem azért nevet."

Amorimot az első félidő közepén már másodszor állították ki, ezért félő volt, hogy nélküle sebezhető lesz a védelem.

„Sajnos ez benne van. Próbálok vigyázni, nem szabálytalankodni feleslegesen, de olykor megesik, hogy így alakul, és nálam már nem is először. Szerencsére kibírtuk, a többiek hatalmasat küzdöttek védekezésben – mondta a brazil légiós, aki szerint maradt tartalék az ETO-ban. – Tudunk sokkal jobban is kézilabdázni, és csütörtökön ezt meg is kell mutatnunk. Remekül kezdtünk, de utána voltak hibáink szép számmal, ezekből nem szabad ennyit elkövetnünk. Amikor nem megy a játék, rossz napunk van, akkor is képesek vagyunk nyerni, mindig van valaki, aki tud egy kicsit lendíteni az egész társaságon. Óriásit harcoltunk, de igyekeztünk egyben okosan, higgadtan is játszani, hogy ne engedjük ki a kezünkből az irányítást. Erre lesz szükség a visszavágón is."

Görbicz Anita irányító óvatosan fogalmazott.

„Nagyon nehéz és nagyon fontos volt ez a győzelem, örülök, hogy végre idegenben is meg tudtuk verni a Valceát. Még nincs vége a párharcnak, a román csapat megmutatta, hogy nagyon erős és sokra hivatott társaság, de mi is tudunk még jobban is játszani, mint most. Még sosem játszottam ilyen jól védekező csapatban, és ez Ambros érdeme. Nagyon bízom magunkban és a továbbjutásban" – mondta Görbicz, miközben Andrea Lekics átlövő azt emelte ki, hogy a kétgólos különbség annyiból mindenképpen szerencsés, hogy legalább előnyből indul a csapat, de nem elég nagy fór ahhoz, hogy elaltassa a gárdát a csütörtöki visszavágó előtt.

Jakob Vestergaard, a Valcea dán vezetőedzője szerint a Győr fölénye részben abból származott, hogy a javára tudta fordítani a bukaresti csarnok hangulatát.

„A Győr kiválóan kezdett, remekül viselte a csarnok hangulatát, mi ellenben nagyon idegesek voltunk. Látszik, hogy ezt a fajta téthelyzetet nem lehet modellezni, nem lehet rá felkészülni, kellett is egy kis idő, mire feldolgoztuk – mondta a szakember. – A pocsék kezdésre azonban ráment az egész mérkőzés, úgyhogy most már a Győr a favorit, de szeretnénk Veszprémben bravúrt elérni."

Heidi Löke beálló szerint voltak hibák.

„A győzelemnek örülök, annak is, hogy a védekezésünk jó volt, de a visszarendeződésünkön javítani kell, mert a hibáinkat megbüntették a románok" – mondta Löke.

A visszavágót csütörtök 19 órától játsszák Veszprémben.

EMLÉKEZTETŐ
NŐI KÉZILABDA BL, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
RM. OLTCHIM VALCEA (román)–GYŐRI AUDI ETO KC 22–24
(10–14)
Bukarest, 5200 néző. V: Geipel, Helbig (németek)
VALCEA:
Ungureanu – Manaharova, BULATOVICS 8 (1), Bradeanu 1, Manea 2, Barbosa 1 (1), Curea 1. Csere: NAVARRO 1 (kapus), Pineau 1, NECHITA 4, Meirosu 2 (1), Farcau 1, Jovanovics
GYŐR: LUNDE – Radicsevics 1, Löke 2, Tervel, E. AMORIM 6, GÖRBICZ 8 (5), Szepesi. Csere: Hornyák D., Lekics, KOVACSICS 4, Rédei-Soós 2, Orbán Adrienn 1
Az eredmény alakulása. 7. p.: 0–3. 9. p.: 1–6. 16. p.: 3–9. 22. p.: 5–12. 28. p.: 10–13. 35. p.: 12–15. 41. p.: 16–18. 48. p.: 18–21. 53. p.: 21–22. 58. p.: 22–23
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 6/5
Visszavágó:
április 11., 19.00, Veszprém Aréna

Larvik (norvég)–Krim Ljubljana (szlovén) 22–24 (9–16)
A visszavágót április 13-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik