Lunde: A háromgólos előny jó kiindulási alap

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.07. 11:59
null
Lunde 57.2 százalékos védési hatékonysággal zárt (Fotó: Korponai Tamás)
Háromgólos (24–21) előnyt szerzett a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata Norvégiában a Larvik ellen a Bajnokok Ligája döntőjében. Katrine Lunde, aki parádésan védett honfitársai ellen, úgy véli, a kiharcolt fór jó kiindulási alap a visszavágóra. Karl Erik Böhn szövetségi kapitány is a győriek sikeréért szorított.

– Milyen volt hazatérni, ha csak rövid időre is?
– Jó, nagyon jó. Találkozhattam a családtagjaimmal, az ikertestvéremmel, Kristinével és a barátaimmal. Bár valóban nagyon kevés ideig tartózkodtunk Norvégiában.

LÖKE: ÖTEZER FANATIKUS SZURKOLÓ VÁRJA A LARVIKOT

Heidi Löke szerint fantasztikus légkör várható a BL-döntő veszprémi visszavágóján.

„Egészen hihetetlen, milyen hangulatot teremtettek a szurkolóink, és többen hétfőn már dolgozni fognak" – mondta a larviki meccs után Löke a vg.no oldalnak.

„Volt csapatom arénájának is jó a hangulata, de képzeljék el, milyen lesz Veszprémben, ahol a bennünket ide elkísérőkhöz hasonló ötezer fanatikus fog biztatni minket. Sok szurkoló húsz órát vezetett, hogy megnézzen egy egyórás kézimeccset, majd ugyanennyit vissza – minden elismerés az övék" – tette hozzá a győriek beállósa, aki a Larvik után az ETO-val is felérne a csúcsra.

– Testvérével, aki Győr-mezben ülte végig a döntő első mérkőzését a larviki aréna lelátóján. Kristine Lunde-Borgersen a legnagyobb norvég ETO-szurkoló?
– Ó, hát ez csak természetes!

– Ezek szerint ő nem is volt csalódott, hogy felülmúlták a Larvikot?
– Egyáltalán nem. Nagyon örült, hogy győzött a Győr, és reméli, sikerül megnyernünk a sorozatot. A csapat teljesítményét és az enyémét is dicsérte.

– Mondjuk ezen nincs is mit csodálkozni. Fantasztikusan játszott, a negyvenkilenc norvég lövésből huszonnyolcat hárított. Ez 57.2 százalékos védési hatékonyság...
– Köszönöm. Én is úgy érzem, hogy jól ment a játék.

– A norvégok szerint döntőnek bizonyultak az ön védései, illetve a tizenkét perces norvég gólcsend a második félidő elején. Persze abban az ön keze is vastagon benne volt.
– Szerintem viszont a védekezésünk volt a kulcs, ami az én dolgomat is megkönnyítette. Oda érkeztek a lövések, ahová vártam őket. Az is nagyon fontos volt, hogy meg tudtuk akadályozni a Larvik gyors lerohanásait.

– Edzőjük, Ambros Martín mit mondott a norvégiai meccsről?
– A mérkőzés után egyből nem mentünk bele mélyebb elemzésbe, majd a későbbi videózások során értékelünk.

– Elég lehet a háromgólos előny?
– Igen, de nem feltétlenül. Hogy is fogalmazzak? A szombati visszavágó új meccs lesz, és a három gól nem sok, ám mindenképp jó kiindulási alap. A Larvik jó kézilabdát játszik, és nem tudhatjuk, mennyivel tud még ennél is jobban játszani. Ezt szem előtt kell tartanunk a heti felkészülés során, és továbbra is nagyon keményen kell játszanunk.

BÖHN IS A GYŐR SIKERÉÉRT SZORÍTOTT

Ahogyan a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata a Larvik ellen a Bajnokok Ligája fináléjában, úgy Karl Erik Böhn szövetségi kapitány is nyerésre áll súlyos betegségével szemben.

A tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmet szerző magyar női válogatott leuké­miával küzdő norvég szövetségi kapitányát meglátogatta egy küldöttség a múlt hét végi mérkőzés előtt.

„A meccset megelőzően a győri vezetők társaságában elmentünk Karl Erikhez a kórházba, és jó élményben volt részünk. Ugyan gyenge még, de szerencsére már nagyon optimista. Azt mondta, megvívja a harcát a betegséggel – mesélte Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke a Blikknek. – Jól reagált a szervezete a kemoterápiás kezelésre, a tüdőgyulladás szövődményei is elmúltak, s már nincs szüksége lélegeztetőgépre. Tud kommunikálni, a barátok, a családtagok rendszeresen látogatják, és a válogatott játékosaival, valamint a stáb tagjaival szintén tartja a kapcsolatot. Most is üzent általunk korábbi csapata tagjainak, a győri lányoknak: azt remélte, hogy legyőzik a Larvikot.”

A kapitány kívánsága teljesült, hiszen az ETO az első összecsapáson, idegenben 24–21-re diadalmaskodott, így előnyből várhatja a szombati visszavágót. A siker vélhetően jót tett Böhn lelkiállapotának, a tréner ugyanis sokat gondol tanítványaira, s az álma az, hogy a decemberi világbajnokságon már újra vezesse őket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik