Leganger: A fenébe is, én nem adom fel!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.06. 09:55
null
Hammerseng (jobbra) még nem mondott le róla, hogy a visszavágón elkapják Görbiczéket (Fotó: MTI)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája döntőjének első meccsén 24–21-re legyőzte idegenben a Larvikot. A norvég lapok tudósításaikban azt emelik ki, hogy a magyar bajnok sikere ellenére a párharc még nem lefutott, és a Larviknak jobb játékkal idegenben is lehet esélye nyerni.

 

Norvégiában még a sportoldalakon sem foglal el vezető helyet a Larvik és a Győri ETO első meccse, azt a skandináv rangadón a dánok ellen az 58. percben győztes gólt szerző Patrick Thoresen és a jégkorong-válogatott uralja, de a nemzetközi labdarúgás több kiemelt eseménye is megelőzi a kézilabdát. Az alábbiakban a legnagyobb norvég oldalakról szemléztünk az európai szövetség oldalával kiegészítve.

SZAVAZÁS

A háromgólos norvégiai Győr-siker után mit vár a női kézi BL-döntő visszavágójától?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

vg.no: A legjobb őrült kapuspárharc. A norvég lap a beharangozója után a meccstudósítását is a kapusokra hegyezte ki: a cikkíró meggyőződése szerint az elmúlt évtizedek két legjobb kapuvédője állt a kapuban tegnap Larvikban, és mindegyikük világszínvonalú teljesítményt nyújtott. „Lunde hozta a hosszabb [gól nélküli] sorozatot az őrült párharcban” – hirdeti a belső cím, amely a magyar csapat kapusától idéz is. „Azt hiszem, hogy elég jól ment ma a védés. Oda jöttek a labdák, ahova akartam” – dicsérte a védelmet a kapus, aki 50 százalék felett védett a mérkőzésen.

tv2.no: A Larvik nem tudott ellenállni – elbuktak a végzetes hajrában. A televíziócsatorna internetes kiadása szerint a Larvik vesztét az a pocsék 12 perces periódus okozta, amikor a második félidőben nem tudtak a kapuba találni. „A Larvik egy remek periódus után halálos végjátékba esett. Sorozatban tizenkét percig nem szerzett gólt – és ez nem volt elég” – vonja le az első meccs konzekvenciáját a tudósító.


dagbladet.no: A Larvik hárommal veszített Lökéékkel és Lundéékkel szemben. A lap szakírója azt emeli ki, hogy Leganger remek védései ellenére kapott ki a norvég csapat a Győri ETO-tól, amelyben a két norvég légiós volt a húzóember. „A fenébe is, én nem adom fel! Sokan közülünk sok mindent nyertek már, és még semmi sem dőlt el. Korábban már bizonyítottunk, ám most megnehezítettük a saját dolgunkat” – fogalmazta meg egyben a szalagcímet is Leganger. A cikk azzal zárul, hogy még nincs veszve semmi, hiszen a Krim Ljubljana elleni elődöntőben is a hazai kétgólos vereség ellenére sikerült megnyerni a párharcot.

aftenposten.no: Számolgathat a Larvik. A politikai lap sportrovata szerint a Larviknak Veszprémben bravúrra lesz szüksége, ha 2011 után újra meg akarja szerezni a BEK-serleget. A szerkesztők ugyanakkor utalnak rá: volt már rá példa 2009-ben, hogy a Győri ETO – amellyel kapcsolatban hangsúlyozzák, hogy eddigi hét nemzetközi kupadöntőjéből egyet sem nyert meg – idegenbeli győzelem után bukta el a BL-finálét a dán Viborg ellen. A lap hétfő reggel Gro Hammerseng szavaira alapozza a visszapillantó cikket (Ne érezze magát biztonságban a Győr!), az irányító pocsék napot zárt, hiszen hét lövése közül egyikből sem lett gól. „Biztos volt már ilyenre példa, de nem kétséges, hogy Katrine kivett ma a csatából. Az ok tehát egyszerűen az, hogy ő nagyon jó” – ismerte el a világ egyik legjobb irányítója, aki szerint ugyanakkor még nincs lefutva a párharc. „A legfontosabb a visszavágó előtt, hogy elhiggyük, képesek vagyunk mínusz három gólról fordítani. Ennyi. Az átlövéseken javítani kell a hét közben” – zárul a cikk Ole Gustav Gjekstad edző ígéretével.

eurohandball.com: A Győr közel az első európai trófeájához. Az európai szövetség honlapja szerint a Győri ETO kitűnő második félidei teljesítményével értékes győzelmet aratott Larvikban. A cikkíró a meccs legeredményesebb játékosa, Görbicz Anita mellett Heidi Löke és Katrine Lunde teljesítményét emeli ki, mint akiknek a jó játéka elengedhetetlen volt a győriek sikeréhez.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
LARVIK HK (norvég)–GYŐRI AUDI ETO KC 21–24
(13−12)
Larvik, 4400
néző. Vezette: Duta, Florescu (románok)
LARVIK:
LEGANGER – Riegelhuth Koren 5 (1), SULLAND 4, Breivang 1, BLANCO 5, Hammerseng, T. Mörk 3. Csere: Larsen, N. Mörk 2 (2), Edin, S. Breistöl 1. Edző: Ole Gustav Gjekstad
GYŐRI ETO:
LUNDE – RADICSEVICS 5, Lekics 1, GÖRBICZ 8 (4), LÖKE 6, AMORIM 2, Szepesi. Csere: TERVEL, Kovacsics 1, Rédei-Soós 1, Orbán. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása.
7. perc: 2−3. 11. p.: 5−3. 12. p.: 6−4. 18. p.: 7−9. 25. p.: 11−9. 30. p.: 12−12. 31. p.: 13−13. 36. p.: 17−13. 45. p.: 17−19. 51. p.: 19−20. 58. p.: 20−23
Hétméteresek:
4/3, ill. 5/4
Kiállítások:
2, ill. 8 perc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik