Közte tíz: a Fradi könnyed győzelemmel kezdte az elődöntőt

Vágólapra másolva!
2012.04.14. 17:00
null
Szamoránsky Piroska a győzelem mellett gólerős játékának is örülhetett (Fotó: Mirkó István – archív)
Címkék
A női kézilabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén a Győri ETO után az FTC-Rail Cargo Hungaria is magabiztos sikerrel kezdett. A zöld-fehérek tíz góllal, 37–27-re legyőzték a Siófok KC-t, és 1–0-ra vezetnek a két győzelemig tartó párharcban. Folytatás két hét múlva Siófokon.

 

A KEK-döntőre készülő Ferencváros az alapszakaszt a harmadik helyen záró Siófokot fogadta az elődöntő első meccsén, a Népligetben. Az elején nagyon belekezdett a Fradi, a Balaton-partiak 4–0 után, a 7. percben szerezték első góljukat. Alena Abramovics sorra hárította a vendégek próbálkozásait, a zöld-fehérek lerohanásai pedig rendre eredményesek voltak.

A szombat délutáni meccsre kilátogató hazai szurkolók közben rázendítetek az „Izzik a csarnok, itt az orosz bajnok!” rigmusra, utalva kedvenceik kupamenetelésére. A siófokiak támadásába rengeteg hiba csúszott, így a 19. percben 11–5-nél Imre Vilmos kénytelen volt időt kérni. Kovacsicz Mónika és Zácsik Szandra jeleskedett elsősorban a gólgyártásban az FTC részéről, míg az ellenfélnél szinte csak Mörtel Renáta bombái jelentették az egyetlen veszélyt.

Ennek ellenére ferencvárosi részről is egyre több volt a pontatlanság, a félidő végén így fel tudott zárkózni a Siófok mínusz négyre (16–12). A szünet előtt Jelena Zsivkovics ütötte be a fejét a parkettába, ami után úgy kellett letámogatni a pályáról, és már nem is tudott visszatérni.

A második játékrész elejét ismét megnyomta a Fradi, és pillanatok alatt hétre nőtt a különbség (19–12). A képlet egyszerű volt: védés, indítás, gól. Az FTC rengeteg könnyű gólt tudott szerezni, ebből a hazaiak egyik legjobbjának bizonyuló Szamoránsky Piroska is kivette a részét. A hibák azonban nem tűntek el a játékból, amit persze azzal is lehet magyarázni, hogy nem volt igazán kiélezett a meccs.

A Siófok ugyan többször is feljött öt gólra, de igazán nem tudta szorossá tenni a meccset. A 41. percre megvolt a közte tíz, amihez a cserék – elsősorban Szádvári Krisztina – is hozzátették a magukét, a közönség pedig akkor is jókedvűen skandálta a különbséget, amikor az éppen kilencre vagy nyolcra csökkent.

Merthogy igazán csak az volt a kérdés, menyi is lesz közte, a meccs hajrájában gyakorlatilag minden lövésből gól lett mindkét oldalon. A végére összejött a kerek különbség, a Fradi 37–27-re nyert. Folytatás kis szünet után két hét múlva, Siófokon.

 

NŐI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–SIÓFOK KC-GALERIUS FÜRDŐ 37–27 (16–12)
Népliget, 800 néző. V: Bonifert, Oláh
FERENCVÁROS: Abramovics – KOVACSICZ 6, SZAMORÁNSKY P. 9, Cifra, TOMORI 5, Szucsánszki 1, Szarka 1. Csere: Pastrovics (kapus), ZÁCSIK 9 (4), Zsivkovics, SZÁDVÁRI 5, Deáki, Such 1
SIÓFOK: Herr O. – Bódi, Bogdanovics 1 (1), Szalai 3, Ábrahám 2, MÖRTEL 7, SZEPESI 6. Csere: Lajtos (kapus), De Souza 2, Németh Cs., Bloj, Herr A. 1, KISS OLÍVIA 4, Varga N. 1
Az eredmény alakulása. 6. p.: 4–0. 9. p.: 5–3. 17. p.: 10–4. 22. p.: 14–7. 28. p.: 15–11. 33. p.: 20–12. 39. p.: 21–16. 43. p.: 24–17. 48. p.: 28–19. 51. p.: 31–21. 55. p.: 33–27
Kiállítások: 8, ill. 18 perc
Hétméteresek: 8/4, ill. 3/1
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Ferencváros javára
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor, az FTC edzője: – Közepes játékkal is biztos győzelmet arattunk, amiért dicséret illeti csapatomat, a Siófoknak pedig sok sikert kívánok a Magyar Kupa négyes döntőjében.
Imre Vilmos, a Siófok edzője: – Tisztességesen harcoltunk, ám a Fradi hat góllal megvert minket, mi meg magunkat további néggyel… Így alakult ki a tízgólos különbség.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik