Kötelező győri feladat a fejlődő lipcseiek ellen

Vágólapra másolva!
2011.02.13. 10:35
null
Minden bizonnyal vasárnap is nagy csata vár Mayer Szabináékra (Fotó: Czerkl Gábor – archív)
A szombati fergeteges Ferencváros–Viborg KEK-csata után vasárnap sem maradnak színvonalas mérkőzés nélkül a női kézilabda szerelmesei, hiszen a Győri ETO a második mérkőzését vívja a Bajnokok Ligája középdöntőjében. Az ellenfél a német HC Leipzig, a cél pedig egyértelműen a két pont megszerzése.

 

A legkönnyebbnek ígérkező mérkőzés következik a Győri Audi ETO KC számára az aktuális Bajnokok Ligája-szakaszban: a német HC Leipzig alighanem a legkevésbé veretes ellenfél a középdöntős riválisok közül.

A csoportkörben a Debrecennel egy kvartettben szereplő németek (akik ősszel egy góllal nyertek a cívisvárosban) az előző BL-kiírásban is összekerültek a Győrrel, és oda-vissza kikaptak tőle: a Magvassy csarnokban 30–19-re nyert a magyar csapat.

„Ettől még nem szabad félvállról vennünk a Lipcsét – jelentette ki Pálinger Katalin, az ETO kapusa. – Egyrészt a BL-ben sosincs könnyű ellenfél, és itt már a hazai pálya sem számít olyan sokat, másrészt pedig végignéztem a németek meccseit, és hónapról hónapra látványosan fejlődnek. A múlt héten a Larvik is megszenvedett velük, de egyébként is látszik, hogy a tavalyi évad BL-rutinja jót tett nekik, azóta pedig még erősebbek lettek.”

Jó hír, hogy a fejlődő ellenfél ellen Pálinger is segítheti már a csapatot, a Szekszárd elleni MK-meccset bordasérülése miatt kihagyó kapus készen áll a csatára, és tisztában van vele, kikre kell majd figyelni.

„A két irányítójuk, Kristina Kudlacz és Ania Rösler nagyon veszélyes, és a belső posztokon négy-öt embert forgatnak, akik bármelyik pozícióban feltűnhetnek, vagyis nagyon kell figyelnünk. Persze elsősorban rajtunk múlik, milyen mérkőzés lesz: ha tesszük a dolgunkat, ráerőltetjük akaratunkat a németekre, nem lehet baj.”

A Larvik Dinamo Volgograd elleni 21 gólos sikere után (41–20) az ETO-nak jó esélye van, hogy egyértelművé tegye a kvartett erőviszonyait, s ebben az esetben könnyen lehet, hogy már csak az első helyért vívott harcra kell majd koncentrálni. 

Az EHF-kupában a Vác ma – a tegnapi elveszített csata után ismét – hazai pályán, de „vendégként”, 34–29-es hátrányból fogadja a norvég Byasent, s próbálhatja meg ledolgozni ötgólos hátrányát.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Győri Audi ETO KC–HC Leipzig  18.15 ó
Larvik–Dinamo Volgograd   41–20
1. CSOPORT
Buducsnoszt Podgorica–Krim Ljubljana  19.30
Itxako–Oltchim Valcea  26–25
EHF-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Byasen Trondheim–SYMA Váci NKSE Vác, 18 ó
 Az első mérkőzésen a Byasen 34–29-re nyert.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik