LIGETVÁRI PATRIK (Logrono) 2020.03.30 16:29 Frissítve: 2020.03.31 13:45

KoroNapló: Nem állunk túl fényesen – Ligetvári Patrik

A spanyol kormány hétfőtől újabb 14 napra rendelt el kijárási tilalmat, La Rioja tartománya továbbra is az egyik legfertőzöttebb területek közé tartozik. A Logrono 50-szeres magyar válogatott kézilabdázója, Ligetvári Patrik egyre nehezebben viseli a bezártságot, noha abban reménykedik, a nyártól minden visszatér a rendes kerékvágásba.

 

„A napi rutinom nem sokat változott a legutóbbi bejelentkezésem óta: reggel kiviszem a kutyánkat, Enzót sétálni, később megcsinálom az online edzést, majd a személyre szabott gyakorlatokat, s este nyolckor kiállunk az erkélyre tapsolni. Már nem futok, a hátsó kertbe túl sokan járnak le, kockázatos lenne. Egy ideig azon agyaltam, inkább lemegyek a mélygarázsba, mert egyre nehezebben viselem a bezártságot.

A kijárási tilalmat két héttel meghosszabbította a kormány, ráadásul újabb szigorítások jönnek, az online rendelés mostantól csak a létszükségleti dolgok beszerzésére korlátozódik, ami az jelenti, hogy az élelmiszeren és a gyógyszereken kívül szinte mást nem is lehet kapni.

A menyasszonyommal próbáljuk beosztani, amink van, egy héten legfeljebb egyszer megyünk boltba. A bevásárlás az én feladatom, jobban bízom az immunrendszeremben. Az üzletekben biztonsági őrök figyelik, ahogy a bevásárlókocsit még a belépés előtt fertőtleníted, majd kapsz tőlük egy kesztyűt, csak abban válogathatsz. A műszaki osztály kordonnal le van zárva, ezen kívül tele vannak a polcok, nem kell nélkülöznünk.

Az élvonalbeli klubok véleménye megoszlik: a csapatok fele szeretné folytatni a bajnokságot, én is ezt pártolom, úgy érzem, akár jövő nyárig el tudnék játszani pihenés nélkül.

A madridi régióban kritikus a helyzet, a főváros után Barcelona és a mi megyénk, La Rioja következik, szóval nem állunk túl fényesen, de minden óvintézkedést bevezettek: már az utcákat is fertőtlenítik. A családom persze izgul, de én jobban féltem őket. Szerencsére a szüleim Várpalotán sokat segítenek a nagyiéknak.

Enzo, a cavalier spánielünk viszont nagyon élvezi a jelenlegi helyzetet, sokat labdázunk, játszunk, ráadásul már saját Instragram-oldala is van.”

ÍGY NÉZ KI LIGETVÁRI PATRIK EGY NAPJA LOGRONÓBAN

 

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Gulácsi Péter (Németország), Kemény Dénes (Magyarország), Ligetvári Patrik (Spanyolország), Vojvoda Dávid (Olaszország). 

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

2020.06.05 09:17:51

Kézilabda NAGY PÉTER

Emlékezetes pillanatok a csodás fordítástól az elérzékenyülésen át egy furcsa gólpasszig.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.