LIGETVÁRI PATRIK (Logrono) 2020.04.06 08:01 Frissítve: 2020.04.06 09:38

KoroNapló: A helyzet már rosszabb, mint Olaszországban – Ligetvári Patrik

Spanyolország vasárnap megelőzte Olaszországot a koronavírus-fertőzöttek számában – ezzel Európában immár ott a legrosszabb a helyzet. A Logrono 50-szeres magyar válogatott kézilabdázójának, Ligetvári Patriknak a három hete elrendelt kijárási tilalom ellenére is megmaradt a jókedve, habár a nyártól a Veszprémet erősítő balátlövő újabb korlátozásokra számít.

 

 
„A spanyolok már rájöttek, nem fogy el a WC-papír” 
„Nem állunk túl fényesen” 
Spanyol vesztegzár

„Nem sok minden történt velem a legutóbbi bejelentkezésem óta, a bezártságot továbbra is nehezen viselem, de nincs mese, ki kell bírni. Próbálom leterhelni magam az edzésekkel, s akkor az alvás is könnyebben megy. Nehezítésként hátitáskával végzem a gyakorlatokat, amelyet telepakolok könyvvel. Az Ausztriában élő nagybátyám az Ironmant és a Spartan Race-t is többször teljesítette, Bécsben van egy konditerme, az ő online óráin is részt veszek. A bajnokság folytatásáról nincs hír, a spanyol állam mentőövet dobott a csapatoknak, miután átvállalta a fizetések hetven százalékát. A játékosok egyre több helyen mondanak le a bérük egy részéről.

A múlt héten havazott, majd esett az eső, néhány nappal később viszont már napozni lehetett – nagyon szeszélyes volt az időjárás. A húsvéti utcai menetek idén természetesen elmaradnak, pedig nagyon látványos szokott lenni, ahogy az utakat elözönlik a beöltözött emberek, akik kereszteket és szobrokat visznek végig a városon.

A humorérzékem nem hagyott el, hiszen az élet nem állt meg, csak belassult: rajtunk múlik, milyen hangulatban töltjük a mindennapjainkat. Szombaton éttermi körülményeket varázsoltunk a teraszon a menyasszonyommal, a finom ételek mellett az időjárás is kedvezett, így remekül sikerült a randink.

Ne legyen igazam, ám úgy gondolom, az április 12-ig meghosszabbított kijárási tilalmat további korlátozások követik. Sajnos a helyzet már rosszabb, mint Olaszországban. Nem tudom, miért alakult ez így, van-e köze ahhoz, hogy az emberek errefelé nagyon közvetlenek: egy rövid beszélgetés után is megölelnek, lepacsiznak veled ismeretlenként.

Az élelmiszeren és létszükségleti cikkeken kívül továbbra is csak gyógyszert és vitaminokat lehet vásárolni, a kormány sorra zárja be a munkahelyeket ideiglenesen, ezzel is gátolva a fertőzés továbbterjedését.

Vigyázzatok magatokra!” 

LIGETVÁRI PATRIK OTTHONOSAN MOZOG A KONYHÁBAN, EGY IGAZI SPANYOL ÉTELT, A TORTILLA DE PATATAST  VARÁZSOLTA LOGRONÓI OTTHONÁNAK ASZTALÁRA.

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Gulácsi Péter (Németország), Kemény Dénes (Magyarország), Ligetvári Patrik (Spanyolország), Vojvoda Dávid (Olaszország).

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.