Könnyed siker a szlovákok elleni gyakorló meccsen

Vágólapra másolva!
2011.12.20. 20:06
null
A szlovákok csak ritkán tudták zavarba <br />hozni a magyar védelmet (fotó: denniksport.sk)
Címkék
A légiósok nélküli magyar férfi kézilabda-válogatott négy góllal, 29–25-re legyőzte a házigazda Szlovákiát a hagyományos felkészülési Karácsony-kupa első napján. Mocsai Lajos több felállást és taktikát gyakoroltathatott csapatával, ám így is magabiztosan nyert.

A magyar válogatott remekül kezdett a mérkőzésen, a szlovákok 3–0-s magyar vezetésnél szerezték meg első góljukat, majd Iváncsik Gergő vezetésével a folytatásban is tartották a mieink az előnyüket. A tatabányai Lele Ákos személyében Mocsai Lajos újoncot is avatott, a fiatalok közül pedig különösen Ancsin Gábort lehetett dicsérni, aki nem csak bátran, de eredményesen is lövöldözött.

A 7–2-es fölényes előny a félidő második felére ugyan elolvadt, de egyenlíteni nem sikerült a szlovákoknak, sőt Fazekas Nándor védései és egy-egy jó labdaszerzés után mindig tudtak újítani a mieink. A 16–13-as félidei eredményt épp egy ilyen akció után Harsányi Gergely állította be (Iváncsik Tamás a torna idejére „kimenőt kapott” Mocsai Lajostól, miután nemrégiben született gyermeke).

Szünet után kicsit beragadt az öltözőben a magyar csapat, a szlovákok feljöttek egy gólra, amikor Lékai Máté megtörte a gólcsöndet. Mocsai Lajos folyamatosan forgatta a csapatot, a kezdőket a második félidőben gyakorlatilag már nem is szerepeltette, így volt, hogy Balogh Zsolt, Sándor Ákos és Halász Máté révén három gyöngyösi játékos is egyszerre a pályán volt.

Heister Zoltán szlovák válogatottja a szünetben Fazekast váltó Tatai Péter védései ellenére jól tartotta magát, két-három gólnál többel nem engedte el Lékaiékat, a hajrában ráadásul a magyar kettős emberhátrányba is került, ám Halász fontos gólt szerzett.

Mocsai Lajos két perccel a találkozó előtt már nyugodtan kérhetett időt négygólos előnyben, s ez a különbség a lefújásra is megmaradt. A magyar válogatott 29–25-re legyőzte Szlovákiát.

A nap korábbi mérkőzésén a lengyelek a második félidőben nagy hátrányból fordítottak, és egy góllal nyertek a csehek ellen. A magyar válogatott szerdán a csehekkel mérkőzik 16 órától.

FÉRFI KÉZILABDA, KARÁCSONY-KUPA
1. FORDULÓ
SZLOVÁKIA–MAGYARORSZÁG 25–29 (13–16)
Érsekújvár, 1500 néző. V: Mandák, Rudinsky (szlovákok)
SZLOVÁKIA: Kovacin – Kasagranda 3, Mikéci 1, Kopco, Dudas 1, RÁBEK 6 (2), Szapu 2. Cs: ZERNOVIC (kapus), VADKERTI G. 4, KUCHARIK 4, Hruscak, Duris 2, Adamcik, Antl, Kleis 2. Szövetségi kapitány: Heister Zoltán
MAGYARORSZÁG: FAZEKAS – Harsányi 4 (2), ANCSIN 4, Császár 3, Zubai Sz. 1, Ilyés 1, IVÁNCSIK G. 5. Cs: Tatai (kapus), Schuch, Lele, Sándor 1, Vadkerti A. 1, LÉKAI 3, Balogh Zs. 2, Gulyás P. 1, HALÁSZ 3. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
Kiállítások: 6, ill. 18 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2
Az eredmény alakulása. 2. perc: 0‑3. 10. p.: 2‑8. 16. p.: 6‑11. 20. p.: 10‑12. 26. p.: 13‑14. 34. p.: 15‑16. 40. p.: 16‑20. 48. p.: 21‑23. 53. p.: 22‑25. 59. p.: 23‑28.
MESTERMÉRLEG
Heister Zoltán: – Fiataljainkkal is jó felkészülési meccset játszottunk. Kilenc játékosom hiányzik az Eb-keretből, közülük hét sérült, vagyis nehéz helyzetben vagyunk.
Mocsai Lajos: – Szerződésben vállalták a szövetségek, hogy bajnokságuk legjobb játékosaiból álló csapatot küldenek a tornára. Ennek csak mi felelünk meg. Kreatív, gyors játékkal nyertünk, céljainknak megfelelt a találkozó.
Korábban: Lengyelország–Csehország 33–32 (11–17)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik