Kína után a németeket is megverték a mieink

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.12.03. 13:57
Címkék
Két nappal a világbajnoki rajt előtt a magyar női kézilabda-válogatott kiváló védekezésének köszönhetően 24–19-re nyert a német csapat ellen csütörtökön Vuhsziban, nem hivatalos felkészülési mérkőzésen.

Bulath Anita jeleskedett a góllövésben (Fotó: M. Németh Péter - archív)
Bulath Anita jeleskedett a góllövésben (Fotó: M. Németh Péter - archív)
Bulath Anita jeleskedett a góllövésben (Fotó: M. Németh Péter – archív)
Bulath Anita jeleskedett a góllövésben (Fotó: M. Németh Péter - archív)
Bulath Anita jeleskedett a góllövésben (Fotó: M. Németh Péter - archív)

A magyarok kedden 30–24-re nyertek a vendéglátó kínaiak ellen, most pedig még ennél is sokkal jobban játszottak – derült ki Szántó András csapatvezető tájékoztatójából.

Az első félidőben Herr Orsolya remekül védett, 11 lövést megfogott, és csak hat gólt kapott. A folytatásban Triffa Ágnes állt a kapuba, és ő is jól teljesített. A németek ellen góllövésben főleg Bulath Anita jeleskedett. A németek mindössze egyszer, 2–1-re vezettek a mérkőzésen, amely nagyon sima magyar sikert hozott. Mátéfi Eszter csapata jó védőmunkájával rengeteg német hibát kényszerített ki, 19–9-re is elhúzott, a németek a végén már csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

„A kezdés még rendben volt, de utána összeomlottunk. A csapaton még látszik az időeltolódás okozta fáradtság, a magyarok már sokkal jobban akklimatizálódtak. Edzésnek jó volt, tisztán látszottak a problémáink is. Kicsit többet vártam" - nyilatkozott a német szövetség honlapjának a szakvezető Rainer Osmann.

A hőemelkedéssel küszködő Bódi Bernadett és Pastrovics Melinda, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Kovacsics Anikó ezúttal kimaradt, míg Zácsik Szandra és Juhász Gabriella felgyógyult, ők pályára léptek a németek ellen.

A vb csoportkörében, Szucsouban szombaton Tunézia, vasárnap Chile, hétfőn Románia, szerdán Norvégia, csütörtökön Japán lesz az ellenfél. A hatosból az első három helyezett jut a középdöntőbe. A többiek a 13–24. helyért folytatják szereplésüket. A szövetségi elvárás a 12 közé jutás.


NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MagyarországNémetország 24–19 (11–6)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik