N. P. 2020.05.22 13:58 Frissítve: 2020.05.22 15:12

Kézilabda: Vujovics váratlanul távozott, a Zagreb készülhet a BL-re

Nyolc hónap után, magánéleti okokra hivatkozva mondott le a Bajnokok Ligája-szereplő PPD Zagreb férfi kézilabdacsapatának montenegrói vezetőedzője, Veszelin Vujovics, aki a jövőben visszatérne a horvátok kispadjára.

Veszelin Vujovicsnak idén nem sikerült a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé vezetnie a zágrábiakat (Fotó: Földi Imre)

 

„Magánéleti okokra hivatkozva kezdeményezte szerződése felbontását, és elhagyja Zágrábot vezetőedzőnk, Veszelin Vujovics. Sok sikert kívánunk neki a jövőben!” – írta közösségi oldalán a horvát rekordbajnok PPD Zagreb férfi kézilabdacsapata.

A montenegrói szakember döntése váratlanul érte a Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényében a Szegeddel azonos csoportban lévő zágrábiakat, miután a tréner mindössze három napja tért vissza a horvát fővárosba, hogy levezényelje a koronavírus okozta kényszerszünet utáni első edzését.

A 24.sata.hr internetes portál emlékeztet arra, hogy az 1988-ban a világ legjobb játékosának megválasztott Vujovics a második időszakát töltötte a klubnál, amellyel tavaly hároméves szerződést írt alá, ráadásul csak erre a feladatra kellett összpontosítania, mivel időközben érdekes körülmények között kényszerült távozni a szlovén szövetségi kapitányi posztról.

„Nehéz időkben nyújtott segítő kezet a Zágráb, erre mindig emlékezni fogok – mondta Veszelin Vujovics, aki a szlovén Branko Tamsét váltotta a horvát gárda élén 2019 szeptemberében, ám a BL-ben neki sem sikerült a legjobb 16 közé juttatni a PPD-t. – Sajnos azonban olyan helyzetbe kerültem, hogy muszáj Szerbiában tartózkodnom, nem tudok kettészakadni. Ha a jelenlegi problémám megoldódik, és az egyesület igényt tart a munkámra, nagyon szívesen visszatérek. Elnézést kérek mindenkitől, akiknek ezzel a döntéssel kellemetlenséget okoztam!"

A portál arról is beszámol, hogy a Zagreb megkapta a hivatalos értesítést az Európai Kézilabda-szövetségtől (EHF), így automatikus résztvevője lesz az ősszel rajtoló, immár csak 16 csapatos Bajnokok Ligájának.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.

2020.04.29 20:33:14

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Céltalanul élünk bele a világba.