HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.31 19:43 Frissítve: 2019.02.01 02:59

Férfi kézi: Vranjes húsz év után visszatért hazájába – hivatalos

Mint előre jeleztük, Ljubomir Vranjes, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett a svéd bajnok IFK Kristianstad vezetőedzője. A szakember húsz év után tért vissza hazájába, és 2022-ig szóló szerződést írt alá.

 

A Kristianstadot 2012 óta irányító Ola Lindgren január elején maga beszélt arról, hogy a szerződése lejártával, nyáron távozik a gárdától. Már akkor felvetődött Vranjes neve lehetséges utódként. Az IFK aztán múlt csütörtökön az edző kérésére azonnali hatállyal megszüntette az együttműködést Lindgrennel, az irányítást pedig ideiglenesen a másodedző, Lars Olsson és Ulf Larsson vette át.

Mára hívtak össze sajtótájékoztatót, amelyen hivatalosan is bemutatták Vranjest a csapat új vezetőedzőjeként. Papíron március 11-től veszi át a posztot, de már a február 25-i héten munkába áll, a feladatai között az első csapat irányítása mellett a fiatal tehetségek gondozása is szerepel.

„A Kristianstad igazi profi klubbá vált, és sok szempontból nemzetközi összevetésben is magas szintet képvisel. Hazai fronton rendkívül sikeres, és hajlandó sokat áldozni azért, hogy továbbra is meghatározó szerepet töltsön be a svéd kézilabdában. A nemzetközi porondon is vannak ambíciói, márpedig ezek a meccsek nagyon kellenek ahhoz, hogy fenntartsuk a megszokott színvonalat, és elérjük a célt, hogy az IFK legyen a legjobb skandináv csapat” nyilatkozta Vranjes.

Vranjes 2017 nyarán vette át a válogatott és a Veszprém irányítását, de tavaly október elején mindkét csapat éléről távoznia kellett. A nemzeti együttes az irányításával nyeretlenül, három vereséggel fejezte be az egy évvel ezelőtti horvátországi Európa-bajnokságot, a nyáron viszont Szlovénia bravúros búcsúztatásával kijutott a múlt héten befejeződő világbajnokságra, amelyen a magyar csapat már nélküle tizedikként zárt. A Veszprémmel megnyerte a Magyar Kupát, de nem sikerült megvédenie a bajnoki címet, illetve már a rájátszás első fordulójában kiesett a Bajnokok Ligájából.

A Kristianstad azonos csoportban szerepel a Veszprémmel a BL-ben, tíz fordulót követően hetedik a nyolccsapatos csoportban.

2019.02.17 16:40:25

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ukrán csapat 14–9-re is vezetett az első félidőben • Bánhidi lőtte az 5000. szegedi BL-gólt.

2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.