Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA 2020.03.04 10:28 Frissítve: 2020.03.04 10:33

Kézilabda: „Technikailag senki sem üti meg a Fradi szintjét”

Mint ahogy arról a felvételek tanúskodnak, nem olyan egyszerű játék a kézilabda, ahogyan azt Jay Cutler korábbi NFL-játékos elképzeli. Erről mesélhetnek majd neki azok az amerikai focisták, akik az elmúlt napokat hazánkban töltötték, kedden pedig részt vettek az FTC-HungaroControl NB I-es férfi kézilabdacsapatával egy közös edzésen. „A kézilabda egyáltalán nem könnyű,
fejleszteni kell hozzá a képességeidet, de egyébként nagyon szórakoztató játék
mondta el tapasztalatait Barkevious Mingo, a Houston Texans vedője. –  Hasonlít-e valamiben az amerikai futballhoz? Inkább a kosárlabdához. Mint látták, úgy is próbáltunk játszani a labdával, de nem igazán működött. Úgyhogy, legfeljebb a pálya hasonló, de tényleg nagyon élveztük.”

Ezzel egyetértett Kenny Moore II, az Indianapolis Colts védője is, aki egyébként elég jól mozgott a pályán ahhoz képest, hogy először fogott kézilabdát a kezébe. 

„A kézilabda nagyszerű játék, egy kicsit olyan, mintha több sportágból gyúrták volna össze. Nem szeretek veszíteni, mindegy, milyen sportról van szó, milyen poszton játszom, mindig nyerni akarok. Igyekeztem ma is a legjobbamat nyújtani a csapatomban, de a teljesítményemről inkább nem beszélnék” mondta nevetve. 

Bohács Sándor, a Ferencváros balszélsője hatalmas NFL-rajongó, így neki duplán is nagy élményt jelentett, hogy együtt edzhetett a liga kiemelkedő játékosaival. Az NSO Tv-nek pedig elárulta, volt-e köztük olyan, akinek a neve szóba jöhetne a Fradinál.

„Technikailag senki sem üti meg a szintet, fizikailag azonban mindannyian. Sok mindent kell még tanulniuk, de nem hinném, hogy a kézilabdával szeretnének foglalkozni.” 

ÍGY KÉZILABDÁZNAK AZ NFL-JÁTÉKOSOK

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.08.07 11:12:14

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Bárbara Arenhart talán az utolsó lehetőséget ragadta meg, hogy BL-esélyesnél játszhasson, de a jövőben szívesen élne hazánkban.

2020.08.06 09:33:11

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

„Kaptam egy-két ajánlatot, de nem akartam folytatni, ha nem játszhatok a legmagasabb szinten.”

2020.07.31 16:46:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

INTERJÚ. Szélsőként mindig a biztosra ment • Nehezen dolgozta volna fel, hogy csak a padon ücsörög az ETO-ban.

2020.07.19 21:31:36

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az utóbbi évtizedek profi hajszájában egyre jobban eluralkodott és nyomasztóvá vált az események sodra és az eredmények kényszere, most ezek híján kezdjük újra felfedezni az idő és figyelem hiányában már egészen háttérbe szoruló nőket és férfiakat.