Kézilabda: nyolc hónap letöltendő fogházat kapott Pásztor István

Vágólapra másolva!
2011.11.28. 12:30
null
Pásztor Istvánnak fogházba kell vonulnia (fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
Jogerősen nyolc hónap letöltendő fogházra ítélte a Veszprém Megyei Bíróság Pásztor István kézilabdázót – adta hírül a blikk.hu. A Balatonfüred játékosa tavaly szeptember 29-én motorkerékpárjával a zebrán halálra gázolt egy idős férfit.

Fogházba kell vonulnia Pásztor István válogatott kézilabdázónak – határozott másodfokú, jogerős ítéletében a Veszprém Megyei Bíróság. A sportoló tavaly Veszprémben egy gyalogos-átkelőhelyen gázolta halálra motorkerékpárjával Szabó Lajost. A rendőrségi vizsgálat szerint Pásztor a megengedettnél jóval nagyobb, 69 kilométer/órás sebességgel haladt az ütközés pillanatában.

A bíró a fogházbüntetés mellett öt évre eltiltotta Pásztort a járművezetéstől, és kötelezte a bírósági költségek megfizetésére is – írja a blikk.hu.

A kézilabdázó az ítélet előtt az utolsó szó jogán elmondta: teljes mértékben elismeri felelősségét, és élete végéig gondoskodni szeretne az elhunyt férfi özvegyéről. A baleset után Pásztor István személyesen kereste fel az elhunyt férfi családját, és bocsánatot kért.

A bíróság döntésével helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik