nemzetisport.hu 2019.08.09 11:40 Frissítve: 2019.08.09 11:55

Kézilabda: Nagy László szerint elszállt a magyar játékosok fizetése

Nem érzi terhesnek a politika jelenlétét a magyar kézilabdában, a TAO-rendszer mellékhatásaként megerősödött idegenlégiós-dömping ellen viszont küzdeni fog – nyilatkozta a Heteknek Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség férfiválogatottért felelős szakmai alelnöke.

 

Nagy László fellépne a légiósdömping ellen (Fotó: Koncz György)

A Barcelona és a Veszprém idei szezon végén visszavonult sztárja – aki azóta a Veszprém sportigazgatójaként is tevékenykedik – úgy látja, „a politika mindenhol benne van a sportban, csak a mértékben van különbség”. Hozzátette: a Veszprémnél már hazatérésekor a megegyezés része volt, hogy visszavonulása után szakmai szerepet fog vállalni, a szövetségnél pedig Kocsis Máté elnöki minőségében kérte fel, hogy töltse be az alelnöki pozíciót. „Nem tudok róla, hogy a politikának erre rá kellett volna ütni bármiféle pecsétet” – fogalmazott.

Az alelnök jogos felvetésnek nevezte, hogy a TAO-rendszer kapcsán a kézilabdába áramló pénzek közvetett eredménye, hogy rengeteg külföldi játékos van a bajnokságban, miközben az eredeti cél az utánpótlás erősítése lenne. „A nemzetközi kupákban szereplő csapatoknál fontosak a külföldi igazolások, de ha egy 6–8. helyen álló középcsapat leigazol 3-4 légióst, és a következő évben is ugyanott végeznek, akkor ez nem indokolt lépés. Ezt az utat egyébként inkább azért választják a klubok, mert a magyar játékosok fizetése annyira felment, hogy annyi pénzből két külföldit lehet foglalkoztatni – fogalmazott Nagy, megjegyezve, hogy a tervek szerint a szövetség premizálni fogja a magyar fiatalok foglalkoztatását.

A teljes interjú a Hetek pénteken megjelent lapszámában olvasható.

2019.07.26 16:14:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Emilie Christensennek a legjobbkor jött az FTC hívása, fontos állomásként tekint első külföldi klubjára.

2019.07.29 21:01:41

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A többségnek meg kell halnia ahhoz, hogy kiderüljön, mennyien tisztelik, szeretik, sőt, elismerik, tartják betölthetetlennek az eltűnése nyomán keletkező űrt.

2019.07.26 17:20:20

Kézilabda TÓTH ANITA

1987 júliusa óta volt lapunk munkatársa, az utóbbi évtizedekben kézilabda-szakírója.

2019.07.18 17:43:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A norvég Tord Ellingsen minden hétfőt a Fradinál tölti, és már jól látszik a többé éve tartó közös munka eredménye.

2019.07.23 21:25:20

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Játékosaik méltósága a legfontosabb, amelyben sosem sértenék vagy aláznák meg őket – aki valaha eltöltött egy lélegzetvételnyi időt a verseny-sportban, tudja, mekkora kincs ez.