Kézilabda: Nagy László szerint elszállt a magyar játékosok fizetése

Vágólapra másolva!
2019.08.09. 11:40
null
Nagy László fellépne a légiósdömping ellen (Fotó: Koncz György)
Nem érzi terhesnek a politika jelenlétét a magyar kézilabdában, a TAO-rendszer mellékhatásaként megerősödött idegenlégiós-dömping ellen viszont küzdeni fog – nyilatkozta a Heteknek Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség férfiválogatottért felelős szakmai alelnöke.

A Barcelona és a Veszprém idei szezon végén visszavonult sztárja – aki azóta a Veszprém sportigazgatójaként is tevékenykedik – úgy látja, „a politika mindenhol benne van a sportban, csak a mértékben van különbség”. Hozzátette: a Veszprémnél már hazatérésekor a megegyezés része volt, hogy visszavonulása után szakmai szerepet fog vállalni, a szövetségnél pedig Kocsis Máté elnöki minőségében kérte fel, hogy töltse be az alelnöki pozíciót. „Nem tudok róla, hogy a politikának erre rá kellett volna ütni bármiféle pecsétet” – fogalmazott.

Az alelnök jogos felvetésnek nevezte, hogy a TAO-rendszer kapcsán a kézilabdába áramló pénzek közvetett eredménye, hogy rengeteg külföldi játékos van a bajnokságban, miközben az eredeti cél az utánpótlás erősítése lenne. „A nemzetközi kupákban szereplő csapatoknál fontosak a külföldi igazolások, de ha egy 6–8. helyen álló középcsapat leigazol 3-4 légióst, és a következő évben is ugyanott végeznek, akkor ez nem indokolt lépés. Ezt az utat egyébként inkább azért választják a klubok, mert a magyar játékosok fizetése annyira felment, hogy annyi pénzből két külföldit lehet foglalkoztatni – fogalmazott Nagy, megjegyezve, hogy a tervek szerint a szövetség premizálni fogja a magyar fiatalok foglalkoztatását.

A teljes interjú a Hetek pénteken megjelent lapszámában olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik