PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2019.07.10 19:13

Kézilabda: Nagy László elmondta, miért történt váltás a férfiválogattot élén

A Magyar Kézilabda-szövetség vezetősége Gulyás Istvánt nevezte ki a férfiválogatott élére. A szakágért felelős szakmai alelnökként dolgozó Nagy László beszélt az NSO Tv-nek a váltás okairól, illetve elmondta, miért esett a választás Gulyásra, valamint a másodedzői pozíciót betöltő Chema Rodríguezre. Emellett cáfolta, hogy az ő neve szóba került volna szövetségi kapitányként. 
Bár a magyar férfi kézilabda-válogatott csoportelsőként jutott ki a 2020-as Európa-bajnokságra, a Csoknyai István, Vladan Matics edzőpáros nem folytatja a munkát. Nagy László ezzel indokolta a váltás okait.

„A sikerrel megvívott Eb-selejtező valóban nem azt támasztja alá, hogy váltásra van szükség a szövetségi kapitányi poszton. Viszont ha visszatekintünk a világbajnokságra, van miért szomorkodnunk. Csalódottak voltunk, hiszen nem értük el a kitűzött célt, a nyolc közé jutást, amit reálisan lehetett volna teljesíteni. Amióta kineveztek szakmai alelnöknek, és a 2022-es, hazai rendezésű Európa-bajnokság motoszkált a fejemben, akkor azt gondoltam, hogy az elképzeléseimbe belefér egy esetleges váltás a szövetségi kapitányi poszton. Az elnökség előtt igyekeztem észérvekkel alátámasztani, miért Gulyás István a legalkalmasabb erre a posztra.”

Nagy László a videónkban bővebben is beszélt arról, miért Gulyást tartja az ideális szövetségi kapitánynak. Emellett azt is elárulta, hogy már évekkel ezelőtt eljátszott a gondolattal, ha csapatot kell kialakítania, és ehhez stábot összeraknia, abban egy ember biztosan szerepet kapna: Chema Rodríguez, aki férfiválogatottunk másodedzői posztját látja el a jövőben. 

A korábbi veszprémi irányító neve a hetekben lehetséges szövetségi kapitányként is felröppent, ahogy a zuhanyhíradóban arról is lehetett hallani, hogy Nagy László veszi át a spanyol klasszissal karöltve a válogatott irányítását.

Ez már a harmadik variáció, amit hallok, én erről nem is tudtam. Eddig egyébként mindenki azt mondta, hogy Chema Rodríguez lesz a szövetségi kapitány – mosolygott a híreszteléseken az előző idény végén visszavonult világklasszis játékos. – De ahogy Gulyás István is mondta, kit nem töltene el büszkeséggel a válogatott irányítása? Egyelőre viszont lépésről lépésre haladunk, bízom benne, hogy ez az edzői stáb nagyon sikeres lesz. És ha valami sikeres, azon már nem szabad változtatni. Egyelőre tehát szakmai alelnöki pozícióban segítem a férfiválogatottat.”

Nagy a videónkban kitért arra is, hogy mik az elsődleges feladatok a válogatott körül, illetve a hosszú távú tervekről is beszélt.  

2020.01.17 15:19:42

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Malmö, összefoglaló), BORBÉLY LÁSZLÓ (percről percre)

A 18. percben már tízzel vezettek Sagosenék, a szünet után feljöttünk négyre, de ennél közelebb nem kerültünk.

2020.01.14 19:56:37

Kézilabda NAGY PÉTER

A világklasszis svéd, aki Spanyolországot tartja otthonának és Szegeden tölti legszebb éveit, apaságról, technológiáról, a játék élvezetéről.

2020.01.16 23:20:53

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Percnyi üresjárat sincs.

2020.01.16 15:14:41

Kézilabda K. D.

2020.01.16 15:07:05

Kézilabda K. D.