Kézilabda: „Nagy három éve jelezte, spanyol válogatott akar lenni"

Vágólapra másolva!
2012.06.01. 13:53
A Spanyol Kézilabda-szövetség elnöke, Juan de Dios Román is megszólalt Nagy László ügyében, és a vezető elmondta, a Barcelona átlövője három éve jelezte nekik, hogy a spanyol válogatottban szeretne játszani, ezért meglepetésként érte őket a bejelentés, hogy a játékos visszatér Magyarországra.

„Három évvel ezelőtt Nagy jelezte, hogy a spanyol válogatottban akar játszani, és ezért nem fogadta el a magyar szövetség behívóját, hogy leteljen a szabályokban foglalt három esztendő, amelyet ki kell hagyni, mielőtt másik nemzet csapatában lépne pályára. Ezzel egy időben megkezdődött a honosítási folyamata, és mivel jelezte, hogy a spanyol válogatottban szeretne szerepelni, ez a folyamat felgyorsult, amihez egyébként is joga volt, mivel már tizenegy éve él Spanyolországban" – mondta Juan de Dios Román, a Spanyol Kézilabda-szövetség elnöke az EFE hírügynökségnek.

„A meglepetés akkor jött, amikor bejelentették, hogy kapcsolatba került a Veszprémmel, mivel Nagy részéről semmilyen választ vagy magyarázatot nem kaptunk. Magyarországra való visszatérésével nem játszik a spanyol válogatottban, még behívása esetén sem. Szomorúságot és meglepetést érzek az ügy miatt, mivel mi mindig azon gondolkodtunk, hogy mi lenne a legjobb a spanyol kézilabdának és a játékosnak" – tette hozzá a vezető.

Mint beszámoltunk róla, már Valero Rivera, a selección szövetségi kapitánya is lemondott Nagy László behívásáról.


NAGY LÁSZLÓ CÁFOL
Szombaton bajnoki mérkőzésen szerepel Nagy László, s ha nyer otthon a Barcelona a Torrevieja ellen, csapatkapitányként átveszi az aranyérmet és az együttesnek járó trófeát a szövetség elnökétől, akivel – a Nemzeti Sport több forrásból megerősített információja szerint – ekkor személyesen fog beszélni, mert nem a sajtóban üzenve szeretné tisztázni Juan de Dios Románnal a róla nyilvánosságra hozottak valóságtartalmát. Főleg azt, hogy a sportág spanyol vezetői közül soha, senkitől nem kérte, hogy spanyol állampolgár lehessen és szerepelhessen a spanyol válogatottban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik