Kézilabda: meglepetésre visszatért a Löwen kiégett légiósa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.02. 13:22
null
Még Kim Ekdahl Du Rietz is szürreális álomnak tartja a visszatérését (Fotó: Rhein-neckar-loewen.de)
Amilyen meglepetést okozott múlt nyáron a váratlan visszavonulásával, ugyanúgy meglepett mindenkit a visszatérésével Kim Ekdahl Du Rietz, a Rhein-Neckar Löwen olimpiai ezüstérmes svéd balátlövője.

 

 

A 28 éves játékos tavaly döntött úgy, hogy befejezi aktív pályafutását. Akkor úgy nyilatkozott: kiégett, és a kézilabda már egyáltalán nem teszi boldoggá.

Ugyan a szerződése 2018 nyaráig szólt, klubja beleegyezett abba, hogy visszavonuljon, azonban a pénteki sajtótájékoztatón Jennifer Kettemann, a Löwen ügyvezető igazgatója elárulta, hogy a kapcsolat megmaradt közöttük. Nemrégiben, a januári Európa-bajnokság alatt találkoztak is Zágrábban, és akkor már az elképzelhető visszatérésről beszéltek. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy visszatért Mannheimbe, és az egész csapat ezt kívánta” – nyilatkozta Kettemann.

„Nem tudom elhinni, olyan ez, mint egy álom. Teljesen szürreális”mondta Kim Ekdahl Du Rietz. A klub azt követően állapodott meg vele ismét, hogy a két balátlövő, Momir Rnic és Max Trost után a beálló Gedeón Guardiola is súlyosan megsérült, így lövőposzton és védekezésben is emberre szükség volt.

„A visszatérésem tisztán érzelmi alapú volt, nem volt nehéz döntés. Nem lehetett kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben segítsek a srácoknak. Imádom ezt a csapatot, a szurkolókat, a csarnokot és ezt a klubot” – tette hozzá a svéd játékos, aki március 6-án, a SC DHfK Leipzig elleni Német Kupa-negyeddöntőben léphet először pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik