N. P. 2020.05.08 18:38 Frissítve: 2020.05.08 18:52

Kézilabda: Mackovsek sok videót kapott a szegediektől

A Veszprémből érkező szlovén balátlövő lesz az egyetlen olyan játékos, akit Juan Carlos Pastornak be kell építenie a Mol-Pick Szeged játékrendszerébe.

Borut Mackovsek (jobbra) és Bánhidi Bence (középen) a nyártól csapattársak lesznek (Fotó: Török Attila)

Az EHF döntését követően minden játékosát és a stáb összes tagját hazaengedte a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, így a családjától mintegy 2700 kilométerre tartózkodó Juan Carlos Pastor vezetőedző is Valladolid felé vette az irányt.

A csongrádi klub hivatalos honlapjának adott interjúban a spanyol válogatottal világbajnoki címet szerző 51 éves tréner arról beszélt, hogy otthonában már a nyári felkészülést tervezi.

„Kiemelt figyelmet kap majd a szezon kezdése előtti munka, amit az erőnléti edzőnk, Bubori Kornél irányítása alatt végeznek el a játékosok. Nagyon bízom abban, mindenki olyan állapotban tér majd vissza, hogy nem kell sokat változtatni a felkészülésünkön, és a megszokott módon dolgozhatunk. Ami mindenképpen fontos, hogy valójában csupán egyetlen új játékost kell beépíteni a keretbe, Borut Mackovseket. A kézilabdát senki sem felejti el, csak a részletekre kell emlékezniük, ezeket kell frissítenünk és visszatérni a megszokott játékunkhoz. Borut sok-sok videót kap, így ő is felkészülten érkezik, tisztában lesz a rendszerünkkel. Ő olyan játékos, aki biztos vagyok benne, hogy jól alkalmazkodik majd mindenhez” – mondta a Tisza-partiakat 2013 óta irányító szakember.

A szegediek a címvédő Vardar Szkopjével játszottak volna a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg az NB I-ben a Veszprémmel vívták volna a döntőt, illetve a Magyar Kupában is nagy valószínűséggel a fináléba jutottak volna a bakonyiakkal, ha nem szól közbe a koronavírus-járvány.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.