Kézilabda: Lékai Máté a műtétet megúszhatja, de az Eb-je így is kérdéses

SzPress HírszolgálatSzPress Hírszolgálat
Vágólapra másolva!
2019.11.07. 15:23
null
Lékai Máténak várnia kell (Fotó: Szabó Miklós)
Kikapott Kielcében, így már három veresége van Bajnokok Ligája-csoportjában a Telekom Veszprémnek, amely nemcsak a meccset, hanem a csapatkapitányát, Lékai Mátét is elveszítette. A 31 esztendős irányító egy felugrást követően leérkezés közben szenvedett hátsókeresztszalag-sérülést, az ellenfél sportszerű játékosai támogatták le a pályáról.

„A dolgok mai állása szerint az a jó hírem, hogy a válogatott és a klubom orvosa szerint is megúszhatom a műtétet, ami játékos-pályafutásom tizedik operációja lenne. Csúnyán megdagadt a térdem, annyira kell kímélnem és pihentetnem, amennyire csak tudom, várakozni a vérömleny felszívódására, és csak azután következhet a rehabilitáció és a fokozatos erősítés hosszú folyamata – nyilatkozta a nemrégiben kisebb vállsérülése miatt rövidebb kényszerszünetet tartó Lékai Máté az SzPress Hírszolgálatnak. – A rossz hír az, hogy az év hátralévő részében lemaradok a csapatom minden mérkőzéséről, kezdve a szombati Meskov Breszt elleni BL összecsapástól, egészen a december 14-i SEHA-liga-mérkőzésig, amikor a Zágráb az »Építők« ellenfele.”

Miközben Lékai a vállával bajlódott, lemondani kényszerült két olyan BL-rangadót, amit a veszprémi együttes elveszített. A német THW Kieltől túl sok gólt kapva maradt alul hazai pályán David Davis csapata, aztán vendégként a francia Montpellier ellen inkább a dobott gólok számával volt a baj. A lélektani sokk után a harmadik BL-fiaskó már fizikai fájdalmat is okozott a világ legjobbjai közé tartozó kézilabdázónak.

Az Európa-bajnokságról is lemaradhat

„Legkevesebb négy BL- és ugyanennyi SEHA-liga-mérkőzésen is csak szurkoló lehetek. A legjobban az bosszant, hogy november 23-án nem léphetek pályára a Veszprém Arénában PGE Vive Kielce elleni visszavágón, majd két héttel később az örökrangadón is csak a körmömet rághatom, amikor a Mol-Pick Szegedet fogadjuk hazai szurkolótáborunk előtt.”

„Remélem, hogy nem rosszabbodik a térdem állapota, és valóban elkerülöm a műtétet – folytatta Lékai. – Sajnos már bőven van tapasztalatom arról, mit is jelent sérültnek és harcképtelennek lenni, de ahogy eddig is volt erőm fegyelemmel és következetesen megcsinálni minden olyat, amit az orvosok tanácsoltak, a kitartással most sem lesz baj” – hangsúlyozta Lékai Máté, akinek az újabb sérülése miatt kérdésessé vált a jövő januári Eb-szereplése is, úgy, mint hasonló okok miatt a múltban a már visszavonult Nagy Lászlónak.

Az osztrák, norvég és svéd rendezésű 24 csapatos kontinensbajnokság első játéknapja 2020. január 10-e.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik