Kézilabda: korosztályos válogatott szélső Siófokon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.13. 16:16
Újabb fiatal tehetséggel bővült a Siófok KC-Galerius Fürdő NB I-es női kézilabdacsapatának kerete. A nyártól a Balaton-parti együttesben folytatja pályafutását Lukács Viktória. A 17 esztendős, korosztályos válogatott jobbszélső a Ferencvárosból szerződik Somogyba.

Lukács Viktória a Bp. Spartacus csapatából igazolt a Fradiba, és az elmúlt években az ifjúsági és a junior válogatottban is helyet kapott. Az ifjúsági EB-n negyedik, az ifjúsági világbajnokságon pedig ötödik helyezést szerzett a nemzeti együttessel. A fiatal kézilabdázónő – a Ferencváros és a Siófok közötti szoros együttműködés jegyében – a nyáron a Balaton partjára költözik, és szeretné meghálálni a bizalmat.

„A két egyesület közötti kapcsolat mellett sokat jelentett számomra az új vezetőedző, Golovin Vlagyimir személye, így a szüleimmel átbeszélve a helyzetet, úgy döntöttem, hogy elfogadom a siófokiak ajánlatát – mondta honlapunknak a Vica becenevű játékos. – Sokat szeretnék fejlődni az előttünk álló évadban. Úgy érzem, nagy lehetőséget kaptam, hiszen 17 évesen szerepelhetek majd egy felnőtt NB I-es csapatban. A siófoki együttes tagjai közül a korosztályos válogatott kerettagokat ismerem, illetve Termány Ritával annak idején együtt kézilabdáztam a Spartacus csapatában."

Lukács Viktória hozzátette: jelenleg is a válogatott edzéseire összpontosít, és ha sikerrel veszi a csapat a selejtezőket, akkor augusztusban részt vehet majd az Európa-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik