Kézilabda: Kocsis Máté örül neki, hogy kihívója akadt

Vágólapra másolva!
2015.04.01. 09:41
Új elnököt választ a sportág küldöttgyűlése a Magyar Kézilabda-szövetség élére április 17-én. A leköszönő elnök bejelentette, szerinte Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere lenne az ideális utód. Más jelöltről hétfőig nem hallottunk, aztán korábbi világklasszis játékosunk, Farkas Ágnes jelezte, ringbe száll a posztért.

„Örülök, hogy Farkas Ágnes jelölte magát, mert szerintem valamirevaló elnökválasztáson legalább két jelölt indul” – mondta a Nemzeti Sportnak Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, akit Vetési Iván, a kézilabda-szövetség jelenlegi elnöke utódjának javasolt, mert önmagát családi okok miatt nem jelölteti újra az április 17-i tisztújító küldöttgyűlésen.Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, akit Vetési Iván, a kézilabda-szövetség jelenlegi elnöke utódjának javasolt, mert önmagát családi okok miatt nem jelölteti újra az április 17-i tisztújító küldöttgyűlésen.

„Lelkes szurkolója voltam, szerettem a játékát, és ma is nagyra becsülöm a volt világklasszis átlövőt, aki nagyon sok örömet szerzett a sportág barátainak. A pályán ma sem állnék ki ellene, de az MKSZ-elnökjelölti megméretésben, amelyben nem ellenségekként állunk majd szemben, szeretném legyőzni.”

Kocsis Máté szerint Farkas Ágnes és ő is nyilván ugyanazért a célért, a magyar kézilabda sikereiért és népszerűsítéséért szeretne minél többet tenni. Ezért őt elsősorban nem a személyes ambíciók fűtik, hanem a sportág életének még jobb megszervezése, további építése, a jó gyakorlatok és a haladó hagyományok megőrzése, erősítése.

„Kihívómat a politikai életből is ismerem, mert egykor ő is a Fidesz színeiben szeretett volna képviselőjelölt lenni, de közelebbi munkakapcsolatunk akkor nem volt – folytatta Kocsis Máté. – Különben pedig híve vagyok a konstruktív partnerségnek, mert jó kapcsolatok kellenek elképzeléseim megvalósításához. Ehhez kiváló, a kézilabdában ismert szakembereket szeretnék az elnökségbe javasolni, nevüket hamarosan nyilvánosságra is hozom.”

Az elnökjelölt lapunkban hamarosan bővebben is beszél a lehetséges elnökségi tagokról, a jövő héten hozza nyilvánosságra terveit és programját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik