Kézilabda: Karabaticékat meccs után vették őrizetbe

Vágólapra másolva!
2012.09.30. 18:31
null
Várták őket: a rendőrség tizenkét, a fogadási botrányban érintett embert vitt el (Fotó: Eurosport.fr)
A vasárnap délutáni hírek szerint francia rendőrség őrizetbe vette a PSG–Montpellier (38–24) férfi kézilabda-bajnoki után a fogadási csalással vádolt Nikola és Luka Karabaticot, valamint Samuel Honrubiát és Mladen Bojinovicsot. A francia Eurosport rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy összesen tizenkét embert vettek őrizetbe. Némi kavarodás után a L'Équipe közölte az érintettek névsorát: a találkozó után Nikola Karabaticot, Wissem Hmamot, Mickaël Robint, Dragan Gajicot és Primoz Prostot, valamint a Montpellier csapatorvosát, Yann Montiege-ét vették őrizetbe és hallgatták ki, míg délelőtt Luka Karabaticnál és élettársánál jártak a rendőrök.

A központi nyomozó ügyészség munkatársai és a rendőrök az öltözőben vártak a játékosokra, majd egy órán keresztül kihallgatták őket. A L’Équipe információi szerint az érintettek egyelőre őrizetben is maradnak.

Mint arról beszámoltunk, az ügyészségi gyanúsítás szerint a francia bajnokcsapat nyolc játékosának „ismerősei” ötezer eurót tettek a csapat vereségére a bennmaradásért harcoló Cesson-Sévigné elleni május 12-i mérkőzésen.

Mivel a bretonok be is húzták a rendkívül meglepő győzelmet (31–28), a befektetett pénz körülbelül 200000 euró nyereséget fialt a titokzatos fogadóknak. A Montpellier veresége még úgy is meglepetés volt, hogy sok játékosa (így például az említett két Karabatic és Honrubia) sérülés miatt nem lépett pályára.

A gyanúsan nagy téteket észlelve a fogadásszervező cég, a Francaise des Jeux felfüggesztette a fogadást a mérkőzésre, és értesítette a hatóságokat. A gyanús fogadásokat a mérkőzés délelőttjén három fogadóirodában – Párizs környékén, a meccs helyszínéül szolgáló Bretagne-ban, illetve Montpellier közelében – tették meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik