Kézilabda: június végéig Sabaté vezeti a férfiválogatottat

Vágólapra másolva!
2017.03.13. 14:18
null
Sabaté nyáron adja át a stafétabotot Vranjesnek (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége 2017. június 30-ig meghosszabbította a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztján Xavi Sabaté, valamint stábja megbízatását, így a csapattal a világbajnokságon 7. helyen végző szakember Debre Viktorral közösen irányítja a nemzeti együttest a májusban és júniusban sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőkön is – adta hírül a Magyar Kézilabda-szövetség.

 

„Mivel június végéig kellett megoldanunk a kapitánykérdést, és az őszi Eb-selejtezőkön, valamint a januári világbajnokságon az elvárásoknak megfelelően szerepelt a válogatott, kézenfekvő volt, hogy Xavi Sabatét kérjük fel a munka folytatására, pontosabban az Európa-bajnoki selejtezőket tekintve annak befejezésére – mondta el Marosi László, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke. – A spanyol szakember 2016 tavasza óta lelkiismeretes és eredményes munkát végzett a csapattal. A cél természetesen a horvátországi Európa-bajnokságra való kijutás, a hátralévő négy mérkőzésen reális esélyünk vannak arra, hogy megszerezzük a csoport első két helyének valamelyikét.”

„Köszönöm a Magyar Kézilabda-szövetség bizalmát, örülök, hogy a válogatott mellett megkezdett Eb-selejtezősorozatot be tudjuk fejezni Debre Viktor kollégámmal – mondta el Xavi Sabaté. – Négy nehéz mérkőzés vár ránk, célunk, hogy mindig a lehető legerősebb kerettel álljunk majd ki májusban és júniusban. Dánia nagyon erős válogatott, a világbajnokságon sikerült legyőznünk az olimpiai bajnoki címvédőt, de az Eb-selejtezőkön újra kihívás lesz a skandinávok ellen pályára lépni. A célunk ismét az, hogy méltó ellenfelei legyünk az új szövetségi kapitánnyal, Nikolaj Jacobsennel Budapestre érkező csapatnak. A júniusi két találkozón kell majd végleg bebiztosítanunk az Eb-részvételt, hiszen a cél egyértelmű: a válogatottnak ott kell lennie a horvátországi kontinensviadalon.”

„A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége jóváhagyta, hogy a válogatott élén szövetségi kapitányként Xavi Sabaté és stábja folytassa tovább a munkát, ennek szellemében tárgyaltunk a szakemberrel, akivel rövid idő alatt sikerült megegyeznünk a folytatásról” – emelte ki Novák András MKSZ-főtitkár.

2017. július 1-jétől a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját a svéd Ljubomir Vranjes veszi át.

A magyar férfi válogatott programja az Európa-bajnoki selejtezőkön

3. forduló, 2017. május 4., 20.00, Budapest, Papp László Sportaréna
MAGYARORSZÁG–DÁNIA

4. forduló, 2017. május 7., 20.30, Aarhus
DÁNIA–MAGYARORSZÁG

5. forduló, 2017. június 14. vagy 15.
LETTORSZÁG–MAGYARORSZÁG

6. forduló, 2017. június 17. vagy 18.
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA

A magyar válogatott korábbi eredményei az Eb-selejtezőkön:
Magyarország–Lettország 24–16 (11–6)
Hollandia–Magyarország 27–28 (17–13)

A csoport állása: 1. Dánia 4 pont (65–43), 2. Magyarország 4 (52–43), 3. Hollandia 0 (47–57), 4. Lettország 0 (39–60)

A csoport első két helyezettje, valamint a hét csoport legjobb csoportharmadikja jut ki a 2018 januárjában Horvátországban sorra kerülő Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik