MTI 2017.06.08 18:28 Frissítve: 2017.06.08 18:29

Kézilabda bundaügy: minden megengedett eszközzel élne a magyar szövetség

Minden racionális és megengedett eszközzel élne a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) a megtisztulás érdekében, nyilatkozta csütörtökön Ballai Attila kommunikációs-, PR- és marketingigazgató a sportág szerdán nyilvánosságra hozott bundaügye kapcsán.

 

„Hosszú idő óta szóbeszéd tárgya, hogy bizonyos mérkőzéseket manipulálnak. De ez nemcsak a magyar kézilabdában van így, hanem a nemzetköziben is, és nemcsak kézilabdában, hanem más sportágakban is” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának.

Ballai hozzátette, az általános megközelítéssel szemben az MKSZ tudni szeretné, mi történt, Kocsis Máté elnök ezért tett bejelentést a hatóságoknak.

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a nyomozás során szerdán hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt az ügyben, de a kommunikációs igazgató nem tudta nevesíteni őket.

Mint elmondta, a szövetség a megtisztulás érdekében készen áll, hogy minden racionális és megengedett eszközzel éljen. „Szándékosan sarkítok, de ha arra van szükség, hogy két nappal, vagy két perccel a meccs előtt derüljön ki, hogy kik vezetik a meccset, akkor akár erről is szó lehet. De bízom benne, hogy nem erre lesz szükség” – nyilatkozta.

Ballai úgy fogalmazott, a több tízezer embert jelentő kézilabdás társadalom tiszta és becsületes.

„Remélem, ha adott esetben kiderül, ki volt az a néhány lókötő, akkor ez bőven elegendő elrettentés lesz” – vélekedett Ballai Attila.

Az MKSZ szerdán közleményben tudatta, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség munkatársai házkutatást tartottak a szövetség egyik irodájában, és ott dokumentumokat, okiratokat foglaltak le. Az intézkedés oka, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján vesztegetés és vesztegetés elfogadása bűntettének gyanúja vetődött fel.

A kézilabdában régóta közszájon forgó híresztelések szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét.

2019.04.14 21:27:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Veszprémben egyből három üzenetet is megfogalmaznak, a #WeAreVeszprem, a #HandballCity és az #AllReds is egyértelmű, de a Szeged esetében sem kell túl sokat gondolkodni azon, hogy mit takar a #kékek vagy a #csakelőre.

2019.04.14 15:19:04

Kézilabda nemzetisport.hu

A mieink ötgólos hátrányban voltak az 50. percben • Lékai Máté keze nem remegett meg.

2019.04.13 16:55:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő győri csapat hazai pályán tizenkét góllal győzte le a dán Odensét.

2019.04.13 14:34:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Az Ambros Martín által irányított Rosztov-Don összesítésben 14 góllal volt jobb a negyeddöntőben.