Férfi kézi: Buday Dániel a Mezőkövesd új vezetőedzője

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2018.05.31. 17:48
null
Buday Dániel (jobbra) és Pap Tamás klubelnök kézfogása (Fotó: mezokovesdikc.hu/Tóth Balázs)
A K&H férfi kézilabdaligába visszajutó Mezőkövesdi KC csütörtökön edzőt váltott: a következő idényben Buday Dániel vezeti a szakmai munkát.

 

 

A 2018–2019-es idényt új tréner, az Orosházáról érkező Buday Dániel vezetésével kezdik a mezőkövesdiek.

„Az Orosházához 2013-ban még játékosként kerültem, majd a csapat szakmai vezetését másfél éve, idény közben bízták rám – mondta a Nemzeti Sportnak a 93-szoros válogatott, 37 esztendős Buday.Olyan híres és kiváló elődöket követek, mint az édesapám, aki szintén volt itt tréner, vagy Skaliczki László, de említhetem a mezőkövesdi gyökerű Juhász Istvánt is, akinek a véleményét mindig örömmel meghallgatom. A kövesdi ajánlatot alaposan megbeszéltem mind édesapámmal, mind menedzseremmel, Szörnyi Attilával. Az igen mellett szólt, hogy újra feltörekvő csapathoz kerülök, amelynek a magja adva van, csupán egy-két belső posztra kell igazolnunk, lehetőleg magyar fiatalt.”

Az NB I-ből kieső Vác és Orosháza helyére kerülhet a másodosztály két csoportjában élen végző Mezőkövesd és Vecsés. A nevezést július 2-ig kell leadniuk az MKSZ-hez.

EGY KIS TÖRTÉNELEM
Mezőkövesd történetében az első NB I-es együttes volt a férfi kézilabdacsapat, amely 2007-ben jutott fel és meg is kapaszkodott, a 13. pozícióban zárt. A következő idényben érte el eddigi legjobb bajnoki eredményét, a 7. helyet szerezte meg (a Magyar Kupában 2014-ben bronzérmet nyert). A középmezőnyben töltött évek után 2012-ben kiesett, de rögvest vissza is került és a következő években stabilan tartotta magát, nem voltak kiesési gondjai. Tavaly tavasszal mégis kipottyant, ám megint gyorsan talpra állt, és Drizner Péter edző vezetésével az idén bajnok lett a másodosztály Keleti csoportjában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik