MTI 2018.06.07 15:32 Frissítve: 2018.06.07 16:01

Kézilabda BL: a Vardar Szkopje női csapata nem nevezett

Az idén és tavaly is ezüstérmes Vardar Szkopje nem nevezett a női kézilabda Bajnokok Ligája új idényére.

 

A Vardar Szkopje a következő szezonban már nem indul a BL-ben. Jovanka Radicsevics Bukarestben bizonyíthat (Fotó: Török Attila)

A macedón együttes a négyes döntős lebonyolítás 2014-es bevezetése óta mindig eljutott a budapesti tornára, amelyet háromszor a harmadik, a legutóbbi két alkalommal a második helyen zárt. Tavaly és az idén is a Győri Audi ETO KC-tól kapott ki hosszabbításban.

A Vardar kerete a szezon végén anyagi okok miatt szétszéledt, ezért nem vállalta az indulást, és más macedón klub sem jelezte részvételi szándékát a BL-ben.

A nők mezőnyében 26 csapat jelentkezett, az európai szövetség (EHF) rangsora alapján a magyarok közül bajnok Győri Audi ETO és a második helyezett FTC-Rail Cargo Hungaria is főtáblás lesz.

A 26-ból hat csapat (a norvég Larvik, a francia Brest, a német Bietigheim, a román SCM Craiova, az orosz Lada és a török Kastamonu Belediyesi) folyamodott szabadkártyáért, mert hazája bajnokságában nem végzett automatikus indulást jelentő helyen. 

Az EHF honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a férfiaknál 34 nevezés érkezett, a magyar bajnok Mol-Pick Szeged biztosan csoportkörös lesz, a második Telekom Veszprém szabadkártyára vár.

Szintén nem került automatikusan a főtáblára az idei döntő két résztvevője, a győztes Montpellier HB és a vesztes HBC Nantes, mivel a francia bajnokságot ezúttal is a Paris Saint-Germain nyerte meg.

A résztvevők listáját az EHF végrehajtó bizottságának glasgow-i ülésén, június 18-án véglegesítik, a selejtező sorsolása június 27-én lesz Bécsben, a csoportkör beosztását két nappal később készítik el, szintén az osztrák fővárosban.

A nőknél a Győri ETO az idén megvédte címét a BL-ben, a Ferencváros a negyeddöntőig jutott, a férfiaknál a Veszprém és a Szeged is a legjobb 14 között búcsúzott.

2019.07.21 16:54:04

Kézilabda HATÁR DÁVID

A hazai rendezésű kontinensviadalt hibátlan mérleggel nyerte meg Golovin Vlagyimir csapata.

2019.07.19 17:32:31

Kézilabda M. Á.

Junior női kézilabdázóink fordulatos mérkőzésen harcolták ki a fináléba jutást Győrben.

2019.07.13 21:43:32

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban csupán karnyújtás a végtelen? Vagy a gyémánt még csiszolatlan, és pusztán a szerencsés napállásnak köszönhetően esett rá egyszer, talán egyetlenegyszer éppen úgy a fény, hogy teljes pompájában ragyogott?

2019.07.10 23:51:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A célkereszt az én mellemen lesz.

2019.07.05 18:43:29

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Nagy László vérbeli, társait magával ragadó csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban.