Kézilabda: az EHF elnöke szélesítené az Eb mezőnyét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.26. 15:03
Jean Brihault, az Európai Kézilabda-szövetség elnöke egy interjúban elmondta, feltett szándéka, hogy szélesítse az Európa-bajnokság mezőnyét.

„Ki kell használnunk az Eb sikerét, és szélesítenünk kell a mezőnyt, több országot és nézőt bevonva. A döntő hétvégéjére például csomó jegyigénylést vissza kellett utasítanunk, erre megoldást kell találni” – mondta Jean Brihault az Eb hivatalos oldalának adott interjújában.Jean Brihault az Eb hivatalos oldalának adott interjújában.

„Ha megtaláljuk a megfelelő formulát, mindenképp szükséges lesz a bővítés. A közepes rangsort elfoglaló országokban is növekszik a színvonal, így mindenképpen ebbe az irányba kell elmozdulnunk” – tette hozzá az EHF elnöke, aki azonban ódzkodik attól, hogy a csoportkör után kieséses szakasz következzen.

„Ezt nagyon körültekintően kell megvizsgálni. Európában kiegyenlített a mezőny, így nem biztos, hogy a vb-n alkalmazott rendszert kell nekünk is követnünk. Sokszor igazságtalan lehet, ha a csoportkört egyből az egyenes kieséses szakasz követi.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik