Kézilabda: a nőknél két győrit is jelöltek a világ legjobbjának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.14. 07:13
null
Löke (balra) és Amorim is szerepel a 2014-es esztendő legjobbjai között (Fotó: NS-archív)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) hivatalos honlapján tette közzé annak az öt-öt játékosnak a nevét, akik közül kikerül a 2014-es esztendő legjobb férfi és női kézilabdázója. A listán magyar játékos nem szerepel, ellenben ott található a Győri Audi ETO BL-győztes csapatából a norvég beálló, Heidi Löke és a brazil átlövő, Eduarda Amorim.

 

A férfiaknál és a hölgyeknél is ötfős lista alapján szavazhatnak az esztendő legjobbjaira az újságírók és a szurkolók február 20-ig. Szavazzon ön is!

A két listát az IHF szakértői, valamint a 2013-as szerbiai női és a 2015-ös katari férfi vb-n az első öt helyen végzett csapatok szövetségi kapitányainak véleménye alapján állították össze.

A hölgyeknél a Győri Audi ETO-val egymás után két Bajnokok Ligáját is nyerő brazil átlövő, a jelenleg sérüléssel bajlódó Eduarda Amorim és a magyar csapattal ugyancsak kétszeres BL-győztes, nem mellesleg Amorimhoz hasonlóan világbajnok, a világ legjobbja címet 2011-ben egyszer már kiérdemlő norvég Heidi Löke is jelölt.

Felkerült még a listára a 2010-es győztes román Cristina Neagu, a svéd Isabelle Gulldén és a spanyol Marta Mangué. A 2013-as győztes, korábbi győri Andrea Lekicset ezúttal nem jelölték. A hölgyeknél az elismerés 1988 óta íródó történetében eddig öt alkalommal nyert magyar válogatott játékos: Kocsis Erzsébet 1995-ben, Radulovics Bojana 2000-ben és 2003-ban, Kulcsár Anita 2004-ben, Görbicz Anita 2005-ben.

A férfiaknál a Katarban világbajnokságot nyerő francia csapatból az irányító-átlövő Nikola Karabatic és a kapus Thierry Omeyer 2007, illetve 2008 után másodszor lehetne a világ legjobbja. Rajtuk kívül szerepel még a jelöltek között a 2013-as esztendő legjobbja, a horvát Domagoj Duvnjak, a 2011-es győztes dán Mikkel Hansen és a spanyol Joan Canellas is.

 

A 2014-ES ÉV VILÁG LEGJOBBJA CÍM JELÖLTJEI
NŐK
Eduarda Amorim (brazil, Győri Audi ETO)
Isabelle Gulldén (svéd, Viborg)
Heidi Löke (norvég, Győri Audi ETO)
Marta Mangué (spanyol, Fleury Loiret)
Cristina Neagu (román, Buducsnoszt Podgorica)
FÉRFIAK
Joan Canellas (spanyol, Kiel)
Domagoj Duvnjak (horvát, Kiel)
Mikkel Hansen (dán, PSG)
Nikola Karabatic (francia, Barcelona)
Thierry Omeyer (francia, PSG)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik