Kézikupák: kedvező női sorsolás, rágósabb falat a Csurgónak

Vágólapra másolva!
2015.07.21. 12:44
null
Lengyel ellenfelet kapott a Csurgó (Fotó: cskk.hu)
Nem kevesebb, mint 222 golyót használtak fel az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában, amikor elkészítették a Bajnokok Ligáján kívüli férfi és női kupák sorsolását, amelyben négy csapatunk volt érdekelt. A férfi EHF-kupában a Csurgó lengyel, a női EHF-kupában a Dunaújváros izraeli vagy olasz, a Siófok bosnyák vagy portugál, a női KEK-ben az Érd horvát vagy svájci ellenféllel találkozik majd.

 

A Challenge-kupákkal kezdtek, itt nem volt magyarországi csapat, de az eldőlt, hogy az MKSZ támogatásával induló London Angels női együttese a 3. fordulóban idegenben kezd a Vardar Szkopje juniorcsapata ellen.

Ami a további női kupákat illeti, a KEK-ben az utolsó kiírást rendezik meg, a 2016–2017-es szezonban a férfiakhoz hasonlóan összevonásra kerül az EHF-kupával. Az Érd a 3. körben kapcsolódik be, és kiemeltként várta a sorsolást, ahol olyan csapatokkal is összekerülhetett volna, mint a francia Issy Paris vagy a dán Viborg. Végül szerencséje volt, mert a második körös ZRK Umag (horvát)–LK Zug (svájci) párharc győztese vár rá, az első meccset idegenben játssza.

Az EHF-kupában a Siófok és a Dunaújváros kapcsolódik be a 3. fordulóban, szintén kiemeltek voltak, és mindketten egy második körös párharc továbbjutóját kapták. A Siófok a ZRK Ilidza (bosnyák)–Alavarium Love Tiles (portugál), a Dunaújváros a HC Holon (izraeli)–Indeco Conversano (olasz) párharc győztesével találkozik, mindkét csapatunk hazai pályán kezd.

A női kupák 2. fordulóját október 17/18-án és 24/25-én, a 3. kört november 14/15-én és 21/22-én rendezik meg.

A férfi EHF-kupában két csapatunk érdekelt, a Csurgó a második, a Tatabánya a harmadik selejtezőkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe. A Csurgó kiemeltként a lengyel Pogon Szczecint kapta, hazai pályán kezd.

Az első selejtezőkör mérkőzéseit szeptember 5/6-án és 12/13-án, a másodikét október 10/11-én és 17/18-án rendezik. A Tatabánya csak a harmadik körben érdekelt, a novemberi mérkőzések sorsolását október 20-án tartják, a magyar csapat kiemelt lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik