Kézi: Vranjes elismerte, hogy érdeklődött iránta a Veszprém

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2016.12.28. 13:12
Ljubomir Vranjes megerősítette azt a német sajtóinformációt, miszerint a Telekom Veszprém kézilabdacsapata érdeklődött a szerződtetéséről.

Ljubomir Vranjes flensburgi szerződése 2020-ig érvényes (Fotó: AFP)
Ljubomir Vranjes flensburgi szerződése 2020-ig érvényes (Fotó: AFP)
Ljubomir Vranjes flensburgi szerződése 2020-ig érvényes (Fotó: AFP)
Ljubomir Vranjes flensburgi szerződése 2020-ig érvényes (Fotó: AFP)
Ljubomir Vranjes flensburgi szerződése 2020-ig érvényes (Fotó: AFP)

 

A német Sport1.de hírportál cikke felcímében írja: „A flensburgi edző szóba jött a magyar rekordbajnok Veszprémnél”. A főcím pedig ez: „A Flensburgnak aggódnia kell Vranjesért”.

Az internetes oldal a Melsungen–Flensburg férfi kézilabda Bundesliga-mérkőzés után kérdezte a volt svéd válogatott irányítót, a Flensburgot BL-győzelemig vezető Ljubomir Vranjest. A beszélgetésben a sikeredző megerősítette, hogy érdeklődött iránta a Veszprém.

„A FÉRFIVÁLOGATOTTNÁL NINCS KAPITÁNYKÉRDÉS”

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) főtitkára, Novák András nem titkolta, felháborítónak tartja, hogy két héttel a vb előtt bárki is kapitánykérdést emlegessen.

„A férfiválogatottnál nincs kapitánykérdés, Xavier Sabaté és remek stábja lelkiismeretesen dolgozik, készül a világbajnokságra, miként a keret összes tagja is – hangoztatta lapunknak Novák András. – Az edzőtáborban tartózkodóknak és a szövetség vezetőségének is egyetlen feladata és célja van, hogy a csapat ezekben a napokban csakis a vébére koncentráljon, csakis az eredményes felkészüléssel törődjön."

„Még nem” – válaszolta a handballinside.de-nek Dierk Schmäschke flensburgi klubvezető arra a kérdésre, miszerint a veszprémiek felvették-e a kapcsolatot a német együttessel. A honlap az információt kiegészíti azzal, hogy Vranjes 2020-ig érvényes szerződése nem tartalmaz konkrét lelépési díjat, illetve kivásárlási árat.

„A szerződtetése ezért nagyon drága lenne” – mondta ehhez kapcsolódóan Schmäschke. A német sportági szakportál pletykákra hivatkozva egymillió euróról ír.

Balkáni hírforrások közben már azt is tudni vélik, hogy Vranjes akár magyar férfi szövetségi kapitányként is szóba jöhet.

„Aki ezt híreszteli, annak semmi más célja nincs, mint gyengíteni a világbajnokságra készülő magyar válogatottat – mondta a Nemzeti Sportnak Kálomista Gábor, a magyar élklub társelnöke, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója. – Klubunk több kitűnő szakemberrel is tárgyal, ugyanakkor van edzője, akit Xavier Sabaténak hívnak, miként a válogatott szövetségi kapitányát is. A zavart keltőkkel szemben a Veszprém célja a válogatott támogatása, hogy minél sikeresebb legyen a világbajnoki szereplése.”

A válogatott csütörtökön és pénteken Érden nemzetközi tornán vesz részt. A vb-n január 13-án Németország ellen kezdi meg a csoportküzdelmeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik