Kézi: október végén Szeged-Veszprém, novemberben ETO-FTC

Vágólapra másolva!
2012.07.10. 15:51
null
Előreláthatólag október végéig kell várni a szezon első Szeged–Veszprém összecsapására (fotó: Grnák László)
Címkék
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elkészítette a férfi és női NB I 2012–2013-as kiírásának sorsolását. A nyitó fordulók hivatalos játéknapja a nőknél 2012. szeptember 2., a férfiaknál 2012. szeptember 9. Az alapszakasz utolsó (22.) fordulójának hivatalos játéknapja a nőknél 2013. április 7., a férfiaknál 2013. március 10.

A férfiaknál a címvédő Veszprém a Kecskemét ellen kezd hazai pályán, a Szeged ugyancsak otthon játssza első meccsét a Gyöngyössel. A Szeged–Veszprém rangadóra a kiírás szerint a 9. fordulóban, 2012. október 28-án kerül sor, a „visszavágó” február 24-én lesz a bakonyiaknál.

A nőknél a Győri ETO első meccsén Dunaújvárosban lép fel, kihívója, a BL-csoportkörbe célul kitűző Ferencváros a Vácot látja vendégül. A Győri ETO és a Ferencváros első bajnoki párharcát november 11-én rendezik a bajnok otthonában, míg a népligeti mérkőzést március 10-re írták ki.

A férfiaknál alapszakasz vége után a 3–6. helyezett csapatok két győzelemig tartó párharcot vívnak az elődöntőbe jutásért (a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel játszik). Az elődöntő, a döntő, illetve a további helyosztók ugyancsak két győzelemig tartanak. Döntetlen esetén mindhárom fordulóban hétméteresek döntenek. A finálé időpontjai: május 5., 8., esetleg 12. A 7–12. helyezettek – egymás elleni eredményeik továbbvitele mellett – körmérkőzést játszanak a kiesés elkerüléséért.

A nőknél az alapszakasz vége után az 1–4. helyezettek elődöntőt játszanak (az első a negyedikkel, a második a harmadikkal), majd a döntő és a bronzpárbaj következik egyaránt két nyert győzelemig. Döntetlen esetén mindhárom fordulóban hétméteresek döntenek. A finálé időpontjai: május 15., 19., esetleg 22. Az 5–8., illetve 9–12. helyezett csapatok oda-visszavágós alapon körmérkőzést játszanak egymással a végső helyezések eldöntése érdekében, és az alapszakaszból – elért helyezéseik alapján – 4, 3, 2 vagy 1 bónuszpontot visznek tovább.

KÉZILABDA, 2012–2013, SORSOLÁS
FÉRFI BAJNOKSÁG, 1. FORDULÓ (2012. szeptember 9.)
FTC-PLER Budapest–Varioauto Pécs KC
Balatonfüredi KSE–IPG Hungary-Váci KSE-Taxi 2000
Csurgói KK–Ceglédi KKSE
MKB Veszprém KC–Kecskeméti KSE
Pick-Szeged–B. Braun Gyöngyös
Grundfos Tatabánya KC–Orosházi FKSE Alexandra
A teljes sorsolást itt találja!
NŐI BAJNOKSÁG, 1. FORDULÓ (2012. szeptember 2.)
Kiskunhalas NKSE–Siófok KC-Galerius Fürdő
Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia–Győri Audi ETO KC
DVSC-Fórum–ÉTV-Érdi VSE
Alcoa FKC–Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE
FTC Rail Cargo Hungaria–Váci NKSE
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Budapest SE
A teljes sorsolást itt találja!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik