Kézi: Nagy László szerint a fiatalok ezerrel nyomulnak előre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 14:31
Továbbra sem tudni, hogy Nagy László, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának ujjsérülésből lábadozó kapitánya pályára léphet-e szombaton a PSG elleni hazai BL-mérkőzésen, abban viszont biztos a rutinos jobbátlövő, hogy nekik, idősebb játékosoknak előbb-utóbb át kell adniuk a stafétabotot a fiataloknak.

„Régóta mondom, hogy a fiataloké a jövő, ezért minden csapatnak időben kell gondoskodnia a kiöregedő játékosok helyettesítéséről – idézi Nagy Lászlót az SzPress Hírszolgálat. – Olykor elképesztő az ezerrel előre nyomuló ifjú titánok remek játéka és magabiztossága, az igazán nagy elismerés viszont csak akkor illeti majd meg őket, ha a kiugró formát és eredményességet tartósítani tudták. Persze az is igaz, hogy a tétmérkőzéseken nem a kor számít, hanem a tudás és a teljesítmény, előbb vagy utóbb viszont minden tapasztalt játékosnak át kell adnia a váltóbotot, mert ez az élet rendje. Ez a forgatókönyv rám is vonatkozik.”Nagy Lászlót az SzPress Hírszolgálat. – Olykor elképesztő az ezerrel előre nyomuló ifjú titánok remek játéka és magabiztossága, az igazán nagy elismerés viszont csak akkor illeti majd meg őket, ha a kiugró formát és eredményességet tartósítani tudták. Persze az is igaz, hogy a tétmérkőzéseken nem a kor számít, hanem a tudás és a teljesítmény, előbb vagy utóbb viszont minden tapasztalt játékosnak át kell adnia a váltóbotot, mert ez az élet rendje. Ez a forgatókönyv rám is vonatkozik.”

A PSG elleni párizsi csoportrangadó hajrájában egy „szemtelenül fiatal” francia szélső, a még csak 19 esztendős Edouard Kempf hét kapura lövéséből hat gólt szerzett. Azt lehet mondani, hogy a franciák győzelmét – fáradó csapattársait kisegítve – ő biztosította be. Ugyanebben a fordulóban a nyolc gólt dobó 20 éves és szintén francia Dika Mem nélkül a Barcelona talán még az egy pontot sem tudta volna megszerezni a vendég Rhein-Neckar Löwen ellen, miközben a szlovén Celje úgy nyert története során először Kielben, hogy a 21 éves Jaka Malus nyolcszor talált a németek kapujába.

Nagy László ugyanúgy 19 esztendős volt, mint most a francia Kempf, amikor Szegedről eligazolt, s ifjú titánként a Barcelona a mély vízbe dobta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik