HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.06.17 15:11 Frissítve: 2017.06.19 06:49

Női kézi: Mörk fájdalomcsillapítókkal játszotta végig a szezont

Kimerítő szezont tudhat maga mögött Nora Mörk, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának norvég válogatott kiválósága. A jobbátlövő egy interjúban arról beszélt, nem gondolta volna, hogy ennyit fog játszani első győri évében, és sokszor csak fájdalomcsillapítókkal tudta kibírni a terhelést, de a Bajnokok Ligája-győzelem sok mindenért kárpótolta.

HIRDETÉS

 

Nora Mörk nagyon sajnálja az ikertestvérét (Fotó: VG)

„Összeszorítottam a fogamat és küzdöttem – mondta Nora Mörk a Verdens Gangnak. – Nehéz több pihenőt kérni, amikor új klubhoz kerülsz, így sokszor a határaimat feszegettem, de utólag elmondhatjuk, megérte. Rengeteg fájdalomcsillapítót is beszedtem, hogy játszani tudjak, de nem kell súlyos problémára gondolni, csak a szokásos.”

Mint ismert, Mörk összesen hat térdműtéten esett át eddigi karrierje során, emiatt két szezont is ki kellett hagynia. Úgynevezett ugrótérddel bajlódott, és még manapság is gyakran vannak fájdalmai.

„Amikor fáj a térdem, nem esik jól az edzés, ezért előfordult, hogy kihasználtam a szerződésemben rögzített lehetőséget, és inkább kihagytam az adott tréninget. Ez nem a legszebb dolog, de ha egészséges és jó a lábam, akkor nagyobb hasznára tudok lenni a csapatnak” – magyarázta a jobbátlövő, akinek nem kellett részt vennie a norvég válogatott algarve-i edzőtáborának első szakaszában.

„Majdnem nyolcvan meccset játszottam egy szezon alatt, mióta tavaly nyáron Győrbe igazoltam. Ráadásul Heidi Löke kiválása után sokat kellett védekeznem is. Megtettem, ami a feladatom volt, a legtöbb gólt szereztem a csapatban, de közben át is alakult valamelyest a játékom. A csapatot helyeztem az első helyre. Előfordult, hogy úgy utaztunk haza egy idegenbeli meccsről, hogy csak három gólt szereztem, de ez nem jelentette azt, hogy rosszul ment volna a játék. Ha nyert a csapat, akkor azzal elégedett voltam.”

Az erőfeszítéseknek meglett a jutalma, az ETO harmadszor is BL-győztes lett. „Nem is reméltem, hogy ez már az első győri szezonomban sikerül. Ez a hétvége volt az egyik legvadabb élményem a karrierem során.”

Nyáron egy ismerős szomszédot is kap: Stine Bredal Oftedalt, és már alig várja, hogy együtt játszhasson barátnőjével.

Ami miatt mégis szomorú, hogy ikertestvére, Thea vállsérülést szenvedett a válogatottnál, amelynek következtében négy-hat hónapra kidőlt, ezzel veszélybe került a vb-szereplése. „Szerencsére nem a lövő válla sérült meg, de ez akkor is igazságtalan, engem is nagyon megviselt az eset.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 14:18:16

Kézilabda nemzetisport.hu

A Tisza-partiak összesítésben már tízzel is vezettek, de csak a lefújásnál lélegezhettek fel.

2018.05.18 09:33:15

Kézilabda BABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (fotó)

Lukács Viktória sokat mosolyog, már ha nem a vacsoráját várja, mert akkor kiállhatatlan.

2018.05.14 22:47:32

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ez a tudat az övék marad, és erőt ad nekik ezután is.

2018.05.14 21:06:58

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Eduarda Amorim törött ujjal játszott a döntő hajrájában • Nycke Groot ötvenévesnek érzi magát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS