nemzetisport.hu 2017.06.17 15:11 Frissítve: 2017.06.19 06:49

Női kézi: Mörk fájdalomcsillapítókkal játszotta végig a szezont

Kimerítő szezont tudhat maga mögött Nora Mörk, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának norvég válogatott kiválósága. A jobbátlövő egy interjúban arról beszélt, nem gondolta volna, hogy ennyit fog játszani első győri évében, és sokszor csak fájdalomcsillapítókkal tudta kibírni a terhelést, de a Bajnokok Ligája-győzelem sok mindenért kárpótolta.

 

Nora Mörk nagyon sajnálja az ikertestvérét (Fotó: VG)

„Összeszorítottam a fogamat és küzdöttem – mondta Nora Mörk a Verdens Gangnak. – Nehéz több pihenőt kérni, amikor új klubhoz kerülsz, így sokszor a határaimat feszegettem, de utólag elmondhatjuk, megérte. Rengeteg fájdalomcsillapítót is beszedtem, hogy játszani tudjak, de nem kell súlyos problémára gondolni, csak a szokásos.”

Mint ismert, Mörk összesen hat térdműtéten esett át eddigi karrierje során, emiatt két szezont is ki kellett hagynia. Úgynevezett ugrótérddel bajlódott, és még manapság is gyakran vannak fájdalmai.

„Amikor fáj a térdem, nem esik jól az edzés, ezért előfordult, hogy kihasználtam a szerződésemben rögzített lehetőséget, és inkább kihagytam az adott tréninget. Ez nem a legszebb dolog, de ha egészséges és jó a lábam, akkor nagyobb hasznára tudok lenni a csapatnak” – magyarázta a jobbátlövő, akinek nem kellett részt vennie a norvég válogatott algarve-i edzőtáborának első szakaszában.

„Majdnem nyolcvan meccset játszottam egy szezon alatt, mióta tavaly nyáron Győrbe igazoltam. Ráadásul Heidi Löke kiválása után sokat kellett védekeznem is. Megtettem, ami a feladatom volt, a legtöbb gólt szereztem a csapatban, de közben át is alakult valamelyest a játékom. A csapatot helyeztem az első helyre. Előfordult, hogy úgy utaztunk haza egy idegenbeli meccsről, hogy csak három gólt szereztem, de ez nem jelentette azt, hogy rosszul ment volna a játék. Ha nyert a csapat, akkor azzal elégedett voltam.”

Az erőfeszítéseknek meglett a jutalma, az ETO harmadszor is BL-győztes lett. „Nem is reméltem, hogy ez már az első győri szezonomban sikerül. Ez a hétvége volt az egyik legvadabb élményem a karrierem során.”

Nyáron egy ismerős szomszédot is kap: Stine Bredal Oftedalt, és már alig várja, hogy együtt játszhasson barátnőjével.

Ami miatt mégis szomorú, hogy ikertestvére, Thea vállsérülést szenvedett a válogatottnál, amelynek következtében négy-hat hónapra kidőlt, ezzel veszélybe került a vb-szereplése. „Szerencsére nem a lövő válla sérült meg, de ez akkor is igazságtalan, engem is nagyon megviselt az eset.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.22 23:49:00

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Egyszerre volt a válogatott lelke, lényege és lelkiismerete.

2018.03.22 15:54:01

Kézilabda nemzetisport.hu

A válogatottságtól visszavonuló Görbicz Anitát méltó módon búcsúztatta el a szövetség.

2018.03.22 00:02:45

Kézilabda CSERHÁTI ZOLTÁN, NEDELYKOV TAMÁS

Tíz mérkőzés, tíz momentum, valamint egy galéria mentén pillantunk vissza a kivételesen tartalmas pályafutásra.

2018.03.21 18:46:05

Kézilabda nemzetisport.hu

Az első félidőben jól kézilabdázó magyar csapat a fordulás után „lefagyott” – innen nehéz lesz.

2018.03.21 08:51:57

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Balogh Zsolt: Kielben még sosem nyertünk, de most kitűnő formában vagyunk.