Kézi: Mikkel Hansen kiakadt, de büntetését helybenhagyták

Vágólapra másolva!
2018.02.28. 14:51
null
Mikkel Hansen kiakadt az EHF büntetésén (Fotó: AFP)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) fellebbviteli bizottsága helybenhagyta Mikkel Hansen pénzbüntetését, hiába fellebbezett a dán szövetség – derült ki az EHF hivatalos közleményéből.

 

Mint ismert, a januári horvátországi Európa-bajnokság elődöntőjében Svédország Dániával találkozott, a szünetben előbbi vezetett két góllal. A dán szupersztár, Mikkel Hansen ezt nehezen viselte, szóváltásba keveredett egy EHF-tisztviselővel, akit a beszámolók szerint arrébb is lökött. A PSG átlövője tagadta a vádakat, az európai szövetség azonban négyezer eurós pénzbüntetést szabott ki rá, a dán szövetséget pedig írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

„Nem akart a kijelölt útvonalon az öltözőbe menni, és amikor erre felszólították, ellökött egy tisztviselő hölgyet" – mondta egy szemtanú a Sportbladetnek az esettel kapcsolatban. Hansen viszont máshogy emlékezett vissza...

„Kínos ez az egész. Nem löktem meg a hölgyet. Elmondtuk az EHF-nek a saját, korrekt verziónkat az ügyről. Különösnek tartom, hogy valakit azért büntetnek meg, mert rossz irányba ment le a pályáról. Nincs mit mondanom, úgy tűnik, a horvát szövetség vissza akarja kapni a pénzt, amit elbukott azzal, hogy a válogatottjuk nem jutott be az elődöntőbe az Eb-n..." – mondta az Ekstrabladetnek Mikkel Hansen utólag.

A tényeken ez nem változtat: az EHF az ügy újraelemzése után helybenhagyta a pénzbírságot, az ítéletet korrektnek tartja – derült ki a közleményből. „A fegyelmi bizottság elítéli Hansen rendkívül sportszerűtlen viselkedését, mivel meglökte az egyik stábtagot és káromkodott is."

A négyezer euró valószínűleg nem érinti érzékenyen a PSG szupersztárját, de Hansennek és a dán szövetségnek 21 napja van a további jogorvoslatra, amit a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) tehetnek meg.

Dánia kikapott az elődöntőben a későbbi ezüstérmes Svédországtól, majd a bronzmeccsen Franciaországtól is vereséget szenvedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik