Kézi: kiborult a Vardar tulajdonosa, a szezon végén kiszáll!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 14:03
null
Szamszonyenko kiborult, nem finanszírozza tovább a Vardart
Szergej Szamszonyenko, a macedón Vardar Szkopje női és férfi kézilabda-, valamint férfi labdarúgócsapatának tulajdonosa a Makedonszki Sport című lapban tett közzé egy nyílt levelet, melyben elítélte az utóbbi időben őt ért támadásokat, és bejelentette, hogy csak a 2017–2018-as szezon végéig folytatja a klub finanszírozását.

 

A macedón egyesület háza táján azt követően robbant ki botrány, hogy a futballcsapat Fenerbahce elleni El-selejtezőjére 50 eurónak megfelelő dénárért kezdték árulni a jegyeket. A Vardar orosz tulajdonosának beszámolója szerint ezzel kapcsolatban őt és kollégáit is rengeteg sértés érte az elmúlt napokban, így csak 2018 nyaráig folytatja a klub finanszírozását.

„Hosszú ideig tartózkodtam, hogy reagáljak az engem ért támadásokra, melyek egyaránt érkeztek a médiából és az emberektől – írja nyílt levelében Szamszonyenko. – Viszont most már ki kell mondanom, ebből elég! Életem során eddig még sosem tapasztaltam ilyen negatív hangulatot, sosem kaptam ilyen sértéseket és megvetést, mint az elmúlt napokban.”

„Nehéz döntés volt, de meghoztam. Ez lesz az utolsó szezonom tulajdonosként. Jövő nyáron mind a három csapatot visszaadom az előző tulajdonosnak, méghozzá tökéletes állapotban, bajnoki címmel és adósságok nélkül.”

Szamszonyenko ezzel együtt azt is bejelentette, hogy az ominózus Európa-liga-meccsre a továbbiakban az összes szektorba öt eurónak megfelelő dénárért árusítják a jegyeket, akik pedig már korábban megvásárolták a belépőjüket, visszatérítést kapnak.

Az orosz üzletember egyébként nemrég az orosz férfi kézilabda-válogatott menedzsere lett.

Az ügy érdekessége, hogy a Vardar aranykorát éli Szamszonyenko vezetésével, hiszen a kézilabda Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásában a férfiak az első, míg a nők a második helyen végeztek, a férfi labdarúgócsapat pedig megnyerte a bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik