R. B. 2020.04.03 13:00 Frissítve: 2020.04.03 13:30

Kézi: „Jó döntés, hogy az EHF próbálja a lehető leghamarabb folytatni a sorozatokat”

Horváth Gabriella, az EHF végrehajtó bizottságának tagja volt a Sport Tv Mai helyzet című műsorának vendége. Elmondta, az európai  szövetség igyekszik az egészségügyi helyzet figyelembe vételével, de a lehető leghamarabb pályára küldeni a kézilabdázókat, hogy folytatódjanak a sorozatok.

Horváth Gabriella (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

 

Mint ismert, az EHF úgy döntött, júniusban folytatódnak a nemzetközi kupaküzdelmek, a négyes döntőket pedig augusztusban és szeptemberben rendezik meg. Emiatt furcsa helyzet állhat elő, hiszen több játékos klubot vált a nyáron, azaz előfordulhat, hogy nem ugyanazzal a kerettel vesz részt a final fouron egy csapat, mint amellyel kiharcolta azt.

 
Az EHF elnöke szerint valamilyen módon minden sorozatot befejeznek

„Az európai szövetségnek nemcsak a szakmai szempontokat kellett figyelembe vennie a döntés meghozatalakor – mondta Horváth Gabriella.Olyan helyzetben vagyunk, mint még soha. A kluboknak elképesztő mennyiségű anyagi veszteségük származik abból, hogy nincsenek mérkőzések. Nem létezik ideális megoldás. Természetesen meg kell vizsgálni sok mindent, de ez egy rendkívüli állapot, amiben mindenki igyekszik a legjobb megoldást választani. Szerintem felelősségteljes döntés az EHF részéről, hogy próbálja a lehető legkorábban pályára küldeni a kézilabdázókat.”

„Nyilván az EHF-nek is vannak fontos szerződései, amelyekből jelentős bevétel származik. Ebben az összes partner, a média és a klubok is érdekeltek. Pillanatnyilag nehéz igazságos megoldásokról beszélni. A legjobb az lenne, ha ugyanazokkal a feltételekkel végig tudna menni egy bajnokság, ám ez most nem az az időszak. Össze kell szedni a legtöbb tudást, s ezek fényében kell meghozni a döntést. A jövő nagyon bizonytalan.”

„Bátor lenne a gazdasági hatások kapcsán jósolgatni. Sokkal mélyebb elemzések kellenének ehhez. Amit ki lehet jelenteni, hogy rendkívül jelentős következményei lehetnek ennek a helyzetnek gazdasági szempontból. Nem mindegy, hogy a kézilabda honnan folytatja majd a sportpiacon. Ezért fontos, hogy az EHF dolgozik a legjobb megoldáson. Szükség van tervekre, mi lesz a folytatásban.”

Horváth Gabriella hozzátette, az olimpiai selejtezőkre vásárolt jegyeket visszaválthatóvá kívánják tenni a szurkolók számára. A final four más helyzet, minden négyes döntőre érvényesek a megvásárolt belépők, ám ha valaki az új időpontban nem tud elmenni az eseményre, keresnek megoldást a kártérítésre.

A TELJES BESZÉLGETÉS:

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.