Kézi: „Ha jó formában játszom, az elég lesz Veszprémben is”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.24. 21:46
null
Ligetvári Patrik válogatott mezben (Fotó: Tumbász Hédi)
Ligetvári Patrik válogatott kézilabdázó saját meglátása szerint sokat fejlődött a Spanyolországban töltött időszak alatt, és bízik benne, hogy Veszprémben is sikeresen harcol majd a játékpercekért a következő idényben.

 

Ligetvári Patrik a Telekom Veszprém saját nevelésű játékosa, akit klubja a 2018–2019-es idényre az Ademar Leónnak, a mostani idényre pedig a Logrono La Riojának adott kölcsön. A 24 éves játékos kedden a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában kiemelte: a pályán megszerzett rutint semmi mással nem lehet pótolni, erre pedig csak akkor van lehetősége, ha játszik.

A Nemzeti Sport olvasói Ligetvári Patrik járvány alatti mindennapjait is nyomon követhetik a KoroNapló-sorozatban – az első rész ide kattintva olvasható el!

„Mielőtt kijöttem Spanyolországba, nekem ez nem volt meg. Fiatal játékosként érkeztem Spanyolországba, teljesen rutintalanul. Bár a veszprémi keret tagja voltam, nem értem el azt a szintet, hogy az edző nyugodt szívvel pályára küldjön” – mondta, kiemelve: a veszprémi klubvezetők a fejlődés érdekében küldték ki, ami egybeesett az ő elképzelésével, hogy kilépjen a komfortzónájából.

„Visszatekintve azt tudom mondani, hogy sikerült elérnem ezt a célt. Nagyon sok mindent tanultam, amióta Spanyolországban játszom, és remélem, hogy még tovább tudok fejlődni” – hangsúlyozta.

A következő idényre hazatérő játékos hozzátette: azt egyelőre nem tudja, hogy mindez mire lesz elég számára akkor, ha ismét a veszprémi keretben kell megharcolnia a játékpercekért.

„Ez nagymértékben függ az éppen aktuális formától. Mert, ha jó formában tudok játszani, akkor elég lesz. Persze, mindig van fejlődési lehetőség egy játékos számára. Nekem is az az elsődleges célom, hogy majd ott minél többet tanuljak, minél jobban stabilizáljam a helyem, illetve minél több időt tudjak a pályán tölteni” – emelte ki.

A koronavírus-járvány miatt a spanyol kézilabda-bajnokság is szünetel, és a fokozott biztonsági intézkedések miatt a magyar légiós is csak egyénileg, többnyire a lakásában tud készülni. Ligetvári, mint mondta, nagyon nehezen viseli a kialakult helyzetet, hiszen profi kézilabdázóként a mindennapi életének szerves részét jelenti a mozgás és a sport.

„Ez most pillanatnyilag kiesik az életünkből, ami nagyon fura, éjszakánként nehezen is tudok aludni emiatt" – közölte a Nemzeti Sport KoroNapló sorozatában a spanyolországi mindennapjairól rendszeresen beszámoló kézilabdázó, aki a klub és a válogatott erőnléti edzőinek útmutatásait követve próbálja megőrizni a fizikumát, de az otthoni edzéseit a napokban megrendelt szobakerékpárral, kézi súlyzókkal és fittball-labdával igyekszik nehezebbé és színesebbé tenni, amivel reményei szerint majd még jobban lefárasztja magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik