Kézi BL: Veszprémben csak a Veszprém nyerhet - Nagy L.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.25. 10:56
null
Nagy László szerint a párizsiak nem nagyon tudták meglepni őket az első meccsen (Fotó: NS-archív, Veres Viktor)
Az idegenbeli győzelem után (28–26) kétgólos előnnyel várja az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata a francia PSG elleni hazai visszavágót a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Nagy László, a veszprémiek kitűnősége szerint – aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában adott telefonos interjút – úgy kell játszaniuk és gondolniuk a mérkőzésre, mintha három-négygólos hátrányban lennének, mert így biztos nem érheti őket baj, és bejuthatnak a hőn áhított négyes döntőbe. A szombati mérkőzést a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!

 

„Az első találkozó után mindannyian tudjuk, hogy milyen nehéz volt kint, abból kiindulva a visszavágó pedig nagyon nehéznek ígérkezik – mondta a világklasszis átlövő. – A párizsi delegáció nem kis nevekből áll, akik bármikor képesek kiugró teljesítményre, igaz, a BL-ben és a bajnokságban kicsit elmaradnak a várakozásoktól. Reméljük, hogy nem ér minket meglepetés ellenük a visszavágón, de ehhez tőlünk maximális koncentráció kell a meccsen.”

A PSG francia világklasszisa, Daniel Narcisse korábban arra utalt, hogy Veszprémben lehetetlen nyerni – ezzel mintegy le is mondott a továbbjutásról –, viszont a párizsiak edzője, Philippe Gardent így is bízik a továbbjutásban.

„Még most sem mondanám magunkat a továbbjutás egyértelmű esélyesének, de ahogy eddig, úgy a Veszprém Arénában ezúttal is győznünk kell, ne szakadjon meg ez a szép hagyomány. Természetesen minden csapatnak álma, hogy bejusson a négyes döntőbe, főként azoknak, amelyek már eljutottak a nyolc közé, de a PSG edzőjénél szimpatikusabb számomra Narcisse véleménye. Veszprémben tényleg nem lehet nyerni. Illetve lehet, de csak a Veszprémnek. Úgy kell nekimennünk a találkozónak, mintha három-négygólos hátrányban lennénk. Amennyiben így gondolkodunk, akkor megvan a kellő tudásunk ahhoz, hogy ne érjen bennünket meglepetés, és meglegyen a továbbjutás.”

Nagy László elmondta: a párizsi mérkőzésre úgy készültek, hogy megakadályozzák az ellenfél lerohanásait, a védekezésük pedig kemény és határozott legyen. Meglátása szerint nagyjából elérték azt, amit terveztek. A hazaiak nem nagyon tudták őket meglepni, nagy taktikai váltás pedig nem történt a franciák részéről a mérkőzés során. Illetve ami igen, arra megfelelően és gyorsan tudtak reagálni.

„Hasonló védekezés kell tőlünk, mint a kinti meccsen, valamint a gyors lefolyású támadásaink, és akkor meglesz az eredmény. Elsősorban magunkra kell koncentrálni, az ellenfelet maximálisan feltérképeztük, de úgy vagyunk vele, inkább ők igazodjanak hozzánk, és ne mi hozzájuk. Az elmúlt rangadókon kivétel nélkül volt tartásunk, nem adtuk fel, amikor hátrányba kerültünk, és nem álltunk le, amikor elhúztunk.”

Az átlövő a további negyeddöntős párharcokra csak részben figyel, Nagy László sokkal fontosabbnak tartja, hogy a Veszprém ott legyen a négyes döntőben. A többit már szinte mellékesnek tartja, azt is, hogy ott mely ellenfelekkel találkoznak. Volt csapata, a Barcelona a negyeddöntő legnagyobb meglepetését szolgáltatva hétgólos (38–31) vereséget szenvedett a német Rhein-Neckar vendégeként, Nagy szerint egy olyan nagycsapat kiesése, mint a katalánoké, az ő esélyeiket növelné a final fourban. Bár a végén figyelmeztetett arra is, hogy ennyire azért most még nem szaladna előre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik