Kézi BL: kevés volt a hét gól, a Löwen kiesett Barcelonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.26. 22:18
null
Mit kiabáltok? Final four? – kérdezhette a végén barcelonaiak egyik vezére, Víctor Tomás
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Barcelona ledolgozta hátrányát, és 31–24-es győzelmével, idegenben szerzett több góllal kiejtette a Bundesliga-éllovas Rhein-Neckar Löwent. Ezzel eldőlt, hogy a Veszprémen kívül is lesz még nem német csapat a kölni final fourban.

 

Az idegenbeli hétgólos vereség után a Barcelonának szüksége lett volna arra, hogy a mérkőzés elején meglépjen ellenfelétől, ám ez nem sikerült. A Löwen jól tartotta magát, nem engedte elhúzni az ellenfelét, Nicklas Landin is jól állta a sarat, és a katalánok képtelenek voltak lendületbe jönni. Gurbindo és Rutenka ugyanakkor már az első húsz percben több gólt dobott (mindketten hármat), mint az első mérkőzésen összesen, a játékrész hajrájában pedig Nikola Karabatic rántott egyet a hazaiak szekerén, akik remek hajrával így négy gólt le is dolgoztak, miután Juanin García a dudaszó előtt másodpercekkel betalált indításból (15–11).

SZKOPJÉBEN IS AZ UTOLSÓ PERC DÖNTÖTT
Óriási izgalmak után utolsó percben dobott hétméteres és idegenben szerzett több gól döntött a Vardar Szkopje–Flensburg összecsapáson.

A Flensburg az első meccsen kétgólos előnyt harcolt ki, a második mérkőzés szünetében pedig már öttel is vezetett, ám a Vardar nagyot alakított a szünet után, és az utolsó percben a Flensburgnak kellett támadnia a gólszerzésért. A német csapat emberelőnyben hetest harcolt ki, Anders Eggert pedig bedobta a büntetőt – a szkopjeiek 12 másodperc alatt már nem tudtak kapura lőni.

A Flensburg a Veszprémhez hasonlóan először jutott el a kölni a final fourig.

A második játékrész elején a Barca meglépett öt góllal is, ám aztán jött egy kiállítás, és a Löwen csökkentette a különbséget. Kapkodóvá vált a játék, mindkét csapat sokat hibázott a kapu előtt, Víctor Tomás hetest is hibázott Goran Sztojanoviccsal szemben, de gyakorlatilag az összes játékosra igaz volt, hogy feszültebb a kelleténél, ami a sok reklamálásban és kakaskodásban is érződött. A félidő közepére tudta stabilizálni játékát a Barcelona, és jó előnykihasználásának köszönhetően előbb visszaállította az ötgólos különbséget, majd Tomás gólja után már volt hat is közte (22–16).

A Löwen pillanatok alatt visszaküzdötte magát mínusz háromra, aztán a hajrá előtt az amúgy remekül védő Sterbik Árpád hárításai után ismét a barcelonaiak akarata érvényesült (27–21). Sterbik hetesvédése és Tomás átlövésgólja (!) után először állt továbbjutásra a katalán csapat, Xavi Pascual edző pedig valóságos eksztázisba tüzelte a Palau Sant Jordi közönségét. A Löwen kezdett talajt veszíteni: az első mérkőzésen zseniálisan játszó, ezúttal azonban szürke Uwe Gensheimert kiállították a román játékvezetők, a Barca pedig már kilenc góllal vezetett (30–21).

A szombat estére minőségi sportélményt választó Gerard Piqué és Carles Puyol igazi fiesztahangulatban figyelhette, amint a csapat izgalmasra alakítja az utolsó fél percet, miután két gólt lead előnyéből, sőt, az utolsó három másodpercben még akciózhatott is a továbbjutásért a Bundesliga-éllovas, ám támadásépítésre kevés volt az idő. A Barcelona hét góllal nyert, és idegenben szerzett több találattal továbbjutott.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Barcelona (spanyol)–Rhein-Neckar Löwen (német) 31–24
(15–11)
Gólszerzők: N. Karabatic 7, Tomás 6, Sz. Rutenka 5, Raul Entrerríos, Gurbindo 3-3, J. García, K. Lazarov, Sorhaindo 2-2, Sarmiento, ill. Groetzki 7, Harbok 5, Petersson 4, Schmid 3, Ekdahl du Rietz, Gensheimmer 2-2, Myrhol
Továbbjutott: a Barcelona, 62–62-vel, idegenben szerzett több góllal

Vardar Szkopje (macedón)–Flensburg (német) 27–25 (10–15)
Gólszerzők: Brumen 7, Dujshebaev 4, Csipurin, Dibirov, Pribak 3-3, Karacic, D. Markovics 2-2, F. Lazarov, Rakovic, Toszkics, ill. Eggert 7, Glandorf, Knudsen 4-4, Gottfridsson, Weinhold 3-3, Sven Hansen 2, Heinl, Mogensen
Továbbjutott: a Flensburg, 49–49-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

MKB-MVM VESZPRÉM–PARIS SG (francia) 31–26 (12–12)
Továbbjutott: a Veszprém, (kettős győzelemmel, 59–52-es összesítéssel

THW Kiel (német)–Metalurg Szkopje (macedón) vasárnap, 14.15
Az első mérkőzésen: 31–21

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik