Kézi BL: „Ez szakmai és érzelmi kérdés” – ott lesznek-e a Győr visszavonulói a final fouron?

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2020.04.28. 15:46
null
Grimsbö az idény végén felhagy a profi játékkal (Fotó: Tumbász Hédi)
A riválisaihoz hasonlóan érdekes helyzetbe került a Győri Audi ETO is azzal, hogy az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) korábbi döntésével szeptember elejére halasztotta a női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjét. A címvédő keretéből három játékos is visszavonulna a nyáron, nagy kérdés, néhány hónap „ráhúzással” esetleg ott lehetnének-e a csapatban a final fouron.

A Győr már korábban bejelentette, hogy a norvég kapus, Kari Aalvik Grimsbö, a montenegrói jobbátlövő, Katarina Bulatovics, valamint Kiss Éva is felhagy a profi játékkal az idény befejeztével, bár a magyar válogatott kapus az olimpia elhalasztásával legutóbbi nyilatkozata alapján gondolkodóba esett. Bulatovics esetében szólna a legtöbb érv a „ráhúzás” mellett, ugyanis jelenleg még nem érkezett új játékos a posztjára.

Mivel a férfiak négyes döntőjével ellentétben a budapesti final four (egyelőre) maradt az ősz eleji időpontban, adódik a kérdés, hogy az említett játékosok esetében szóba került-e egyáltalán, hogy a pályafutásuk néhány hónapos meghosszabbításával még egyszer utoljára ott legyenek a klubkézilabda csúcseseményén.

Ez elsősorban szakmai, de egyben érzelmi kérdés is – kezdte a megkeresésünkre Bartha Csaba, a Győri ETO elnöke. – Mindhárman a klub történelmének részesei, ha azzal állnának elő, hogy szeretnének ott lenni a négyes döntőben, pénzügyi akadálya biztos nem lenne a szereplésüknek. Egyelőre még egyikük sem keresett meg ilyen felvetéssel.”

Az nem kérdés, hogy egy újabb siker esetén ők is BL-győztesnek vallhatnák magukat. A klubelnök hangsúlyozta, hogy számos egyéb szempontot is figyelembe kell venni, amelyek közül természetesen a sportszakmai megfontolások a legfontosabbak.

Nagy kérdés, hogy Danyi Gábornak például szüksége lenne-e két plusz kapusra a négyes döntő során. Azt sem tudjuk, hogy a játékosok bevállalnának-e még egy felkészülést” – tette fel a kérdést Bartha, aki az érkezőkről is szót ejtett.

Az új játékosoknak az ölükbe pottyan egy négyes döntő, egy éven belül akár két final fouron is részt vehetnek.”

Az EHF végrehajtó bizottsága legutóbbi ülésén ugyanis úgy határozott, hogy minden játékosnak abban a csapatban kell pályára lépnie, amelyben a meccs idején szerepelni jogosult. Vagyis akik idén nyáron klubot váltanak, azok az esetleges negyeddöntőben és a négyes döntőben már új csapatuk színeiben játszhatnak.

Ez azt jelenti, hogy Silje Solberg, Laura Glauser és Lukács Viktória is ott lehet a négyes döntőben.

ŐK BIZTOSAN OTT LEHETNEK A GYŐRI ETO-VAL AZ ŐSZI FINAL FOURON
Kapusok:Silje Solberg, Laura Glauser, Amandine Leynaud
Jobbszélsők:Bódi Bernadett, Faluvégi Dorottya, Lukács Viktória
Jobbátlövők:Amanda Kurtovic
Irányítók:Estelle Nze Minko, Stine Oftedal
Beállók:Béatrice Edwige, Kari Brattset
Balátlövők:Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen, Veronica Kristiansen
Balszélsők:Fodor Csenge, Görbicz Anita, Puhalák Szidónia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik