Kézi BL: az MKSZ az FTC-nek és a Siófoknak is kért szabadkártyát, de csak az FTC-ét fogadták be

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.10. 16:21
null
A Ferencváros szerepelhet a Bajnokok Ligájában (Fotó: Török Attila)
A Magyar Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján bejelentette, három magyar csapatnak, a férfiaknál a Mol-Pick Szegednek, míg a nőknél az FTC-Rail Cargo Hungariának és a Siófoknak kért szabadkártyát a Bajnokok Ligájára, ám az európai szövetség (EHF) utóbbiét nem fogadta el. A Győri Audi ETO és a Telekom Veszprém biztosan főtáblás.

 

Mint ismert, a 2020–2021-es idénytől kezdve a férfi és a női Bajnokok Ligájában is 16 csapat szerepel két nyolcas csoportban.

Magyarországot a férfiaknál évek óta a Veszprém és a Szeged képviseli, s ez várhatóan nem változik meg a következő idényben sem. Az mksz.hu közleménye szerint a bakonyiak helye biztos, s az EHF minden bizonnyal a Tisza-partiakat is beválasztja a BL mezőnyébe szabadkártyásként.

A Magyar Kézilabda-szövetség áprilisban úgy döntött, a 2018–2019-es idény végeredményét veszi alapul a nemzetközi kupaindulás kapcsán – így a Siófok hiába állt jobban a tabellán a Ferencvárosnál a koronavírus-járvány miatt berekesztett 2019–2020-as bajnokságban. A Győr helye biztos, s jó eséllyel a Fradi szabadkártyásként indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban.

A magyar szövetség jelezte, a Siófoknak és az FTC-nek is kért szabadkártyát, ám az EHF csak a fővárosi együttesét fogadta el.

„Az EHF levélben tájékoztatta klubunkat, hogy az európai kupaindulást érő helyek kiosztásánál a magyar szövetség döntése értelmében a 2018–2019-es bajnoki szezon eredményeit veszi figyelembe. Magyarország számára továbbra is egy automatikus helyet tud biztosítani és ezen felül maximum egy szabadkártyát tud kiosztani” – áll a Siófok KC honlapján.

Az EHF június 19-én dönt a szabadkártyás helyek sorsáról, a csoportkör sorsolása július 1-jén lesz.

KÉZILABDA BL, 2020–2021
FÉRFIAK
Biztos indulók:
PPD Zagreb (horvát), Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), THW Kiel (német), SG Flensburg-Handewitt (német), TELEKOM VESZPRÉM, Vardar Szkopje (északmacedón), PGE Vive Kielce (lengyel), FC Porto (portugál)
Szabadkártya-igénylések: Meskov Breszt (fehérororsz), Abanca Ademar León (spanyol), Orlen Wisla Plock (lengyel), CS Dinamo Bucuresti (román), Kadetten Schaffhausen (svájci), Besiktas Aygaz HAT (török), Elverum HB (norvég), HBC Nantes (francia), MOL-PICK SZEGED, RK Celje PL (szlovén), Eurofarm Peliszter (északmacedón), GOG HB (dán), Sporting CP (portugál), Motor Zaporizzsja (ukrán)

NŐK
Biztos indulók: Team Esbjerg (dán), Odense HB (dán), Metz HB (francia), Borussia Dortmund (német), GYŐRI AUDI ETO KC, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), SCM Ramnicu Valcea (román), Rosztov-Don (orosz)
Szabadkártya-igénylések: CSZKA Moszkva (orosz), SG BBM Bietigheim (német), CSM Bucuresti (román), Kastamonu Belediyesi GSK (török), Storhamar HE (norvég), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Höörs HK H65 (svéd), Brest Bretagne (francia), Podravka Koprivnica (horvát), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), DHK Baník Most (cseh), Kumanovo (északmacedón)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik