Kézi BL: a Barca-edző szerint a Veszprém az egyik fő esélyes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 08:19
null
Xavi Pascual (jobbra) szerint, ha nem nyerik meg a BL-t, elbuktak
Xavi Pascual, a Barcelona férfi kézilabdacsapatának edzője a spanyol liga honlapjának nyilatkozva a magyar bajnok MKB-MVM Veszprémet azon csapatok közé sorolta, amelyek nemcsak a final fourba jutásra, de a végső győzelemre is esélyesek.

„Körülbelül tíz csapat pályázik arra, hogy eljusson Kölnbe – mondta Xavi Pascual. – A Veszprém egyértelmű kandidáló a Bajnokok Ligája-győzelemre, egyike azon csapatoknak, amelyeket figyelembe kell vennünk, nemcsak a final fourra, de a végső sikerre esélyesek között is. Ebben az évben eljutni is nagyon nehéz lesz Kölnbe. A nyolcaddöntőben lesznek éles párharcok, de a negyeddöntőben az összes az lesz.”

„Sok csapatot nem kezelnek az értékükön. Ilyen például a Kolding-Köbenhavn is. Ha azonban megnézed a játékosait és azt, ahogyan játszik, tudod, hogy vigyáznod kell vele. És a négy Bundesliga-csapatot még nem is említettem. A Kielce harmadik volt az előző szezonban, mégis úgy tűnik, mintha erre már nem is emlékeznénk, és azóta csak beépítettek egy nagyszerű beállót” – utalt Julen Aguinagaldére a szakember, akinek csapatát a BL-trófea fő várományosaként jellemzi a spanyol és nemzetközi szaksajtó.

„Mondhatjuk, hogy ha nem nyerjük meg a BL-t, elbuktunk. Szeretnénk nyerni, de jó játékkal. Máshogy nem is lehetne. Ugyanakkor sportról van szó, és az ellenfél ugyancsak játszik és nyerhet. Egyértelműen a Bajnokok Ligája megnyerése a cél a számunkra, de ugyanez igaz a Veszprémre, a THW Kielre és más csapatokra is. Mindenki nyerni szeretne, de ez normális, és ha tíz csapat van egy évben, amely megnyerheti a BL-t, abból kilenc elbukik” – mondta a spanyol edző.

A Veszprém ellenfele a BL nyolcaddöntőjében a lengyel Wisla Plock lesz, a Barcelona a dán Aalborggal mérkőzik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik