nemzetisport.hu 2019.03.15 07:01 Frissítve: 2019.03.15 07:05

Kézi: anya lett és üzletasszony – így tért vissza a 2-szeres BL-győztes magyar átlövő

Két Bajnokok Ligája-győzelem, magyar bajnoki címek, Európa-bajnoki bronzérem: igen eredményes pályafutás után Soós Viktória 2017-ben döntött úgy, hogy felhagy a kézilabdázással és anyai örömök elé néz. Nem bírta azonban sokáig kedvenc sportága nélkül az átlövő, idén visszatért az NB I-ben szereplő Moyra-Budaörs csapatába. Az NSO Tv stábja a Kína elleni felkészülési mérkőzés után beszélgetett Soóssal a visszatérés okáról, az anyaságról, a fodrászüzletéről és persze a jövőbeli terveiről.

 

Soós Viktória elmondta: 2017-es visszavonulásakor egyáltalán nem tervezte, hogy újra kézilabdázni fog.

„Nem akartam a baba után, és a civil életben is úgy érzem, hogy megtaláltam a helyem. De az az igazság, hogy nagyon hiányzott a kézilabda és a férjem teljes mértékben támogat. Azt mondta, hogy ha még van bennem és szeretnék játszani, akkor próbáljuk meg, mert soha ne maradjon bennem hiányérzet.”

Arra is válaszolt, mi a legnehezebb dolog a visszatérésben.

„A legnehezebb otthon hagyni a kisfiamat, ez az állandó kettősség. Meg az, hogy tényleg kimaradt másfél év. Hiába vagyok rutinos, nem vagyok egy mai csirke, a meccsrutin ugyanúgy eltűnik egy pillanat alatt. Plusz húsz kiló után visszatérni nem egyszerű, biztos többen tudják, hogy miről beszélek. De akarattal, kitartással ilyenkor az embert a szíve viszi előre. Aki sportol, tök mindegy, hogy milyen szinten, az tudja, hogy áldozattal, lemondással és óriási kitartással sikerülhet.”

Az NSO Tv videójából kiderül, konkrétan mi hiányzott neki a kézilabdázásból, illetve elmeséli, hogyan egyezteti össze az edzéseket az anyasággal. Arra is választ kapunk, hogy van-e terve arra az esetre, ha búcsúzna az élvonaltól a Budaörs. És azt is elmeséli, hogyan működik a fodrászüzlete, ő például ollót ragad-e, hogy levágja a vendégek haját.

 

2019.12.07 18:44:59

Kézilabda nemzetisport.hu

Végig fej fej mellett haladtak a csapatok, de a végén a Veszprém otthon tartotta a két pontot.

2019.12.06 21:49:41

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Ha egy csapat hatgólos előnyről kap ki, akkor nem szabad a bírókra fogni.

2019.12.06 15:03:06

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Kumamoto), CS. Z.

Oroszország, Hollandia, Románia, Norvégia és Svédország jó szereplése szolgáltathatja a reményt.

2019.12.06 10:13:32

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Jacusiro, összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre), PAPP BÁLINT (Jacusiro)

A szünetben még hat góllal vezettünk, de a folytatásban nem sikerült megtartani az előnyt.