nemzetisport.hu 2019.03.15 07:01 Frissítve: 2019.03.15 07:05

Kézi: anya lett és üzletasszony – így tért vissza a 2-szeres BL-győztes magyar átlövő

Két Bajnokok Ligája-győzelem, magyar bajnoki címek, Európa-bajnoki bronzérem: igen eredményes pályafutás után Soós Viktória 2017-ben döntött úgy, hogy felhagy a kézilabdázással és anyai örömök elé néz. Nem bírta azonban sokáig kedvenc sportága nélkül az átlövő, idén visszatért az NB I-ben szereplő Moyra-Budaörs csapatába. Az NSO Tv stábja a Kína elleni felkészülési mérkőzés után beszélgetett Soóssal a visszatérés okáról, az anyaságról, a fodrászüzletéről és persze a jövőbeli terveiről.

 

Soós Viktória elmondta: 2017-es visszavonulásakor egyáltalán nem tervezte, hogy újra kézilabdázni fog.

„Nem akartam a baba után, és a civil életben is úgy érzem, hogy megtaláltam a helyem. De az az igazság, hogy nagyon hiányzott a kézilabda és a férjem teljes mértékben támogat. Azt mondta, hogy ha még van bennem és szeretnék játszani, akkor próbáljuk meg, mert soha ne maradjon bennem hiányérzet.”

Arra is válaszolt, mi a legnehezebb dolog a visszatérésben.

„A legnehezebb otthon hagyni a kisfiamat, ez az állandó kettősség. Meg az, hogy tényleg kimaradt másfél év. Hiába vagyok rutinos, nem vagyok egy mai csirke, a meccsrutin ugyanúgy eltűnik egy pillanat alatt. Plusz húsz kiló után visszatérni nem egyszerű, biztos többen tudják, hogy miről beszélek. De akarattal, kitartással ilyenkor az embert a szíve viszi előre. Aki sportol, tök mindegy, hogy milyen szinten, az tudja, hogy áldozattal, lemondással és óriási kitartással sikerülhet.”

Az NSO Tv videójából kiderül, konkrétan mi hiányzott neki a kézilabdázásból, illetve elmeséli, hogyan egyezteti össze az edzéseket az anyasággal. Arra is választ kapunk, hogy van-e terve arra az esetre, ha búcsúzna az élvonaltól a Budaörs. És azt is elmeséli, hogyan működik a fodrászüzlete, ő például ollót ragad-e, hogy levágja a vendégek haját.

 

2019.07.26 16:14:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Emilie Christensennek a legjobbkor jött az FTC hívása, fontos állomásként tekint első külföldi klubjára.

2019.07.29 21:01:41

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A többségnek meg kell halnia ahhoz, hogy kiderüljön, mennyien tisztelik, szeretik, sőt, elismerik, tartják betölthetetlennek az eltűnése nyomán keletkező űrt.

2019.07.26 17:20:20

Kézilabda TÓTH ANITA

1987 júliusa óta volt lapunk munkatársa, az utóbbi évtizedekben kézilabda-szakírója.

2019.07.18 17:43:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A norvég Tord Ellingsen minden hétfőt a Fradinál tölti, és már jól látszik a többé éve tartó közös munka eredménye.

2019.07.23 21:25:20

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Játékosaik méltósága a legfontosabb, amelyben sosem sértenék vagy aláznák meg őket – aki valaha eltöltött egy lélegzetvételnyi időt a verseny-sportban, tudja, mekkora kincs ez.