HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.10 10:54 Frissítve: 2018.04.10 11:31

Kézi: A válogatottnak ennél többre van szüksége – Mocsai

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a magyar kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Digi Sport Reggeli start című műsorában értékelte a nemzeti csapat jelenlegi helyzetét, valamint a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged klubfilozófiájáról is beszélt.

HIRDETÉS


„A ledolgozandó napok számát növelni kell, a válogatott edzőknek egész szezon közben együtt kell dolgozniuk a klubokkal, ahogy régen – mondta Mocsai Lajos a nemzeti csapat helyzetével kapcsolatban. – A válogatottat gyakorlatilag egy plusz klubcsapatként egész évben kell gondozni. Annak idején én 12-13 meccset játszottam a világ legjobbjaival egy-egy világversenyre való felkészülés során. Most olvastam, hogy volt két mérkőzés két viszonylag gyenge ellenféllel, majd júniusban lesz a következő összetartás. Ennél többre van szüksége a nemzeti csapatnak."

A Testnevelési Egyetem rektora a hazai klubcsapatokról is beszélt, összehasonlította a Veszprém és a Szeged filozófiáját.

„Szegeden van egy edzői állandósság, Veszprémbe új edzőt hoztak, egészen más szemlélettel. A londoni olimpia óta, ahol a negyedik helyen végző válogatottban nálam nyolc veszprémi játékos volt, a nemzetközi tendenciának megfelelően ez kicserélődött, egy folyamat indult el – így Mocsai Lajos. – Ez az, amit én nem tartok jónak, hogy az érkező edző filozófiája abban merül ki, hogy pozíciónként két, lehetőleg világklasszist kell igazolni. A külföldi edzőknek van egy óriási problémájuk: nem ismerik azt, hogy mit jelent a nemzeti válogatott a játékosoknak, a rutinos kézilabdázók jelenléte, mint Ilyés Ferenc vagy Schuch Timuzsin, pedig óriási erkölcsi erőt jelenthet."

A teljes beszélgetést ide kattintva tekinthetik meg.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.23 09:08:17

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Rasmussen: Az edzőtáborban leginkább a fizikai tréning lesz a középpontban, a taktika nem annyira.

2018.07.18 22:38:28

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Most, hogy valamelyest csitulnak a labdarúgó-vb keltette hullámok, itt az ideje, hogy méltassunk egy magyar csapatot, amely az előző hétvégén ugyancsak világbajnoki döntőt vívott. Igaz, nem futballban, hanem női kézilabdában.

2018.07.16 08:23:08

Kézilabda PAPP BÁLINT, VINCZE SZABOLCS

A magyar kézilabda-társadalom imádja az új aranycsapatot, a vb-győztes női juniorválogatottat.

2018.07.14 15:57:55

Kézilabda BORBÉLY LÁSZLÓ

A szünetben még 12–10-re a norvégok vezettek, végül hattal nyertek Háfráék.

2018.07.13 15:35:59

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ellenfél a 20. perc után csak futott az eredmény után. Norvégiával játszunk szombaton 20 órától.

HIRDETÉS
HIRDETÉS