HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.10 10:54 Frissítve: 2018.04.10 11:31

Kézi: A válogatottnak ennél többre van szüksége – Mocsai

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a magyar kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Digi Sport Reggeli start című műsorában értékelte a nemzeti csapat jelenlegi helyzetét, valamint a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged klubfilozófiájáról is beszélt.


„A ledolgozandó napok számát növelni kell, a válogatott edzőknek egész szezon közben együtt kell dolgozniuk a klubokkal, ahogy régen – mondta Mocsai Lajos a nemzeti csapat helyzetével kapcsolatban. – A válogatottat gyakorlatilag egy plusz klubcsapatként egész évben kell gondozni. Annak idején én 12-13 meccset játszottam a világ legjobbjaival egy-egy világversenyre való felkészülés során. Most olvastam, hogy volt két mérkőzés két viszonylag gyenge ellenféllel, majd júniusban lesz a következő összetartás. Ennél többre van szüksége a nemzeti csapatnak."

A Testnevelési Egyetem rektora a hazai klubcsapatokról is beszélt, összehasonlította a Veszprém és a Szeged filozófiáját.

„Szegeden van egy edzői állandósság, Veszprémbe új edzőt hoztak, egészen más szemlélettel. A londoni olimpia óta, ahol a negyedik helyen végző válogatottban nálam nyolc veszprémi játékos volt, a nemzetközi tendenciának megfelelően ez kicserélődött, egy folyamat indult el – így Mocsai Lajos. – Ez az, amit én nem tartok jónak, hogy az érkező edző filozófiája abban merül ki, hogy pozíciónként két, lehetőleg világklasszist kell igazolni. A külföldi edzőknek van egy óriási problémájuk: nem ismerik azt, hogy mit jelent a nemzeti válogatott a játékosoknak, a rutinos kézilabdázók jelenléte, mint Ilyés Ferenc vagy Schuch Timuzsin, pedig óriási erkölcsi erőt jelenthet."

A teljes beszélgetést ide kattintva tekinthetik meg.

2019.01.14 15:05:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Nyolcvankilenc százalékos lövési hatékonyság, hatgólos győzelem a harmadik fordulóban.

2019.01.13 17:14:55

Kézilabda Nedelykov Tamás (Koppenhága), Rusznák György (közvetítés)

Az afrikaiaknak esélyt sem adtunk, már az első félidőben elhúztunk, majd tízgólos győzelem lett a vége.

2019.01.11 17:20:01

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága, összefoglaló), MAROSI GERGELY (percről percre)

Félidőben még három gól volt az előny, de a végén a mieinknek kellett futniuk az eredmény után.

2019.01.10 23:22:04

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az egyszeri, többszöri véletlenek sorozata törvényszerűséggé áll össze, és azt igazolja: mint majd' minden sportágnak, a kézilabdának is a legfontosabb testrésze a fej, szerve a szív.