Kézi: a következő szezonban is maradok Veszprémben - Nagy L.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.29. 10:32
Nagy László, az MKB Veszprém kézilabdázója szerint a Kiel elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben a statisztikai számok túl szembetűnőek. A válogatott klasszis a Digi Sport Reggeli start című műsorában elmondta, hogy a következő szezonban is a Veszprém játékosa lesz.

„Tizen-egynéhány éves kézilabdás pályafutásom alatt eddig sosem foglalkoztam a játékvezetőkkel, inkább mindig magamban kerestem a hibát. Itt viszont túl szembetűnőek a számok: az első meccsen odakint az utolsó 12 percből hatot emberhátrányban játszottunk; a veszprémi visszavágón 17 véleményes labda volt, amiből 14-et a németek javára ítéltek. Apróságok, melyek viszont egy-egy roppant fontos gólhoz vezetnek – és itt csak ennyi volt a különbség a két csapat között” – mondta Nagy László a Digi Sportnak.Digi Sportnak.

„Hogy bennem volt-e közben a bírók ténykedése? Mérkőzés alatt nem fordul meg a fejedben, hogy ellened fújnak, mert annyira a társakkal törődsz – inkább a meccsek után visszanézve a helyzeteket, a statisztikát, ahol bizony 7:1-es kiállítási aránypárt lehetett látni, nem a mi javunkra; látsz egy 4:1-es arányt a hetesek befújásában, nem a mi javunkra. Ezekről a meccs után kezdesz el agyalni.”

A válogatott átlövő elmondta, hogy a következő szezonban már a legjobbakkal harcolna a Veszprém. A csapat, amelynek tagja marad Nagy László is.

„Biztos vagyok benne, hogy jövőre fel tudjuk venni a lépést a legjobbakkal, ha már idén sikerült ez a BL-címvédő ellen. Jövőre egységesebbek, fejlettebbek leszünk, lesz egy teljes nyarunk a felkészülésre, ami tavaly az olimpia miatt nagyon hiányzott. Optimista vagyok, jó sorsolással, a címvédőt vagy a Barcelonát elkerülve kiharcoljuk a final fourba kerülést.”

„Nagyon jól érzem magam Veszprémben, kitűnő a hangulat a csapatnál, a családommal is remekül vagyunk Magyarországra visszatérve. Konkrét párizsi megkeresésről még nem is tudok, bár olvastam erről, de biztos vagyok benne, hogy nem mennék el, úgyhogy jövőre is Veszprém!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik