Kézi: a Győr egy pert elbukott, egyet megnyert – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.31. 12:05
null
Hornyák Ágnes gyerekvállalás miatt esett ki a munkából (Fotó: NS-archív)
A Kisalföld információi szerint Hornyák Ágnessel szemben elveszítette, Susann Müllerrel szemben viszont megnyerte a pert a Győri Audi ETO KC.

 

Hornyák amiatt perelte be a klubot, mert az nem fizette ki neki a 2013-as BL-győzelemért járó prémiumot. A volt válogatott átlövő novemberig állt a csapat rendelkezésére – BL-meccsen pályára is lépett –, majd gyermeke áprilisi megszületését követően a lehető leghamarabb edzésre jelentkezett. Hornyák – aki jelenleg a Budaörs játékosa – 2014 őszén feljelentette a győrieket, és első-, majd másodfokon is megnyerte a pert. A lap információi szerint a győri klub azóta már teljesítette fizetési kötelezettségeit.

A német légiósnak ugyanakkor nem fizet a klub. Müller amiatt fordult bírósághoz, mert szerinte 2015 tavaszán jogtalanul bontották fel a szerződését. A győriek ezzel szemben azon az állásponton voltak, hogy a gyenge teljesítményt nyújtó, ezért kérdőre vont játékossal fegyelmi problémák adódtak. Előbb meccsen hagyta cserben a csapatát, majd nem jelent meg az edzésen. Müller szerint sérült volt, de a bíróság nem fogadta el ezt az érvelését, mert a légiós csak napokkal az esetet követően tudta orvosi papírokkal igazolni a hiányzását. Márpedig azzal, hogy igazolatlanul volt távol az edzésektől, szerződést szegett. A bíróság 2016 szeptemberében első fokon elutasította Müller kérelmét. A játékost képviselő ügyvéd akkor jelezte ugyan, hogy fellebbeznek a döntéssel szemben, de ezt végül nem tették meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik