Kézi: a Fradinál a bajnoki cím vagy a final four elérése a cél

Vágólapra másolva!
2016.09.05. 12:14
Szezont felvezető sajtótájékoztatót tartott a Ferencváros kézilabda-szakosztálya a Groupama Arénában. A női csapat esetében szeretnének vagy a magyar bajnokságban első helyen végezni vagy a Bajnokok Ligájában bejutni a final fourba. A férfiaknál kimondott cél az NB I-es tagság kivívása, ennek érdekében a hazai mérkőzések ingyenesen lesznek megtekinthetőek.

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója bevezetőjében kifejtette, a női csapat önmagának tette magasra a lécet, a minimum elvárás az esetükben itthon a bajnoki második hely és a kupadöntő, a Bajnokok Ligájában pedig a legjobb nyolc közé jutás. „Ettől függetlenül mindent el kell követni a bajnoki címért, és a BL-ben is nagyon szeretnénk final fourt játszani, legbelül ez mindannyiunk vágya" – tette hozzá Nyíri.Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója bevezetőjében kifejtette, a női csapat önmagának tette magasra a lécet, a minimum elvárás az esetükben itthon a bajnoki második hely és a kupadöntő, a Bajnokok Ligájában pedig a legjobb nyolc közé jutás. „Ettől függetlenül mindent el kell követni a bajnoki címért, és a BL-ben is nagyon szeretnénk final fourt játszani, legbelül ez mindannyiunk vágya" – tette hozzá Nyíri.

Elek Gábor örül a saját nevelésű
 fiatal játékosoknak (Fotó: fradi.hu)
Elek Gábor örül a saját nevelésű fiatal játékosoknak (Fotó: fradi.hu)

„Annyiban árnyalnám az elhangzottakat, hogy vagy a magyar bajnokságot szeretnénk megnyerni, vagy a BL-ben szeretnénk a négyes döntőig eljutni" – vette át a szót Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök. Az Elek Gyula Aréna felújítása miatt a szeptemberi bajnoki mérkőzések pályaválasztói jogát felcserélték, míg a BL-ben a következő szezonban is a Syma-csarnok lesz a helyszín, bár egy találkozóról még zajlanak a tárgyalások.

Elek Gábor vezetőedző jelezte: három válogatott játékost sikerült igazolniuk, Kovacsics Anikó, Bíró Blanka és a holland Danick Snelder is náluk folytatja. A szakember szerint örömteli, hogy a bő keretben hat saját nevelésű játékos is helyet kaphat, akik közül legalább háromra nagy feladatok várnak. „Rég volt ilyen, várjuk a további tehetségek feltörését."

Elek elmondta, a hazai mezőnyben van egy erősebb csapat, a Győr, és külföldön is 4-5 együttes a Fradi előtt jár, így bravúr kell a bajnoki címhez vagy a négyes döntőhöz.

Az új igazolások közül jelen volt Kovacsics Anikó, aki a hétvégi Elek Gyula-kupán összeszedett bokasérülésével kapcsolatban úgy érzi, nincs nagy baj, de meg kell várni a délutáni orvosi vizsgálatot.

Nyíri Zoltán szerint stratégiai döntés a klubnál, hogy legyen első osztályú férficsapat, három-négy éven belül pedig az FTC-nek megkerülhetetlen szereplőnek kell lennie idehaza. A csapat folyamatos fejlődésen megy keresztül, az NB II megnyerése után előbb negyedik, majd harmadik, végül az elmúlt szezonban második helyen végzett az NB I/B-ben, így reális elvárás a feljutás.

„A stábot is megerősítettük, plusz tíz új, NB I-es rutinnal is rendelkező játékos érkezett. Úgy gondolom, az egész magyar kézilabdának szüksége van egy stabil budapesti NB I-es férficsapatra. A hazai mérkőzéseink ingyenesek lesznek, így reméljük, minél többen kilátogatnak majd a csarnokba, és egy reménybeli bajnoki cím után velünk maradnak az első osztályban is" – mondta Király Sándor férfi szakosztályvezető.

A férfi csapatot irányító Adorján Gábor szerint nagy türelem kell a sok érkező beépítéséhez, de mindent meg fognak tenni az NB I-ért. A Dániából hazatérő Pálos Gábor kiemelte, sokat segíthet, hogy korábban többen is játszottak már együtt, ez meggyorsítja az összeszokás folyamatát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik